ΓΛΑΡΟΣ: Τι θα σημάνει η επενδυτική «πτήση» των 11 εκατομμυρίων ευρώ

ΓΛΑΡΟΣ: Τι θα σημάνει η επενδυτική «πτήση» των 11 εκατομμυρίων ευρώ

Ο Οικονομικός Διευθυντής της ΓΛΑΡΟΣ μιλά στο FortuneGreece.com για την επένδυση στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Την ώρα που σημαντικές ανακατατάξεις λαμβάνουν χώρα στον κλάδο των σούπερ μαρκετ, με επικείμενες εξαγορές και συγχωνεύσεις να βρίσκονται προ των πυλών, εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο κομμάτι των private label προϊόντων «τρίβουν τα χέρια τους», καθώς η κρίση επιτάσσει αλλαγή της καταναλωτικής συμπεριφοράς και φέρνει κέρδη στα ταμεία τους.

Μια από τις εταιρείες που είδε τα οικονομικά της μεγέθη να αυξάνονται, μέσα σε υφεσιακό οικονομικό περιβάλλον, είναι η ελληνική χαρτοβιομηχανία ΓΛΑΡΟΣ, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε υλοποίηση επένδυσης της τάξης των 11 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι από τις υγιείς εταιρείες του κλάδου και το όνομά της έχει συνδεθεί με την γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ», η οποία και απορροφά το 80% της παραγωγής της.

«Η υλοποίηση της επένδυσης θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του 2014 και αναμένεται να δημιουργηθούν 20 νέες θέσεις εργασίας. Μετά την επένδυση υπολογίζεται ότι η ετήσια παραγωγή της χρήσης θα αυξηθεί κατά 50%» αναφέρει στο FortuneGreece.com ο οικονομικός Διευθυντής της ΓΛΑΡΟΣ κ. Μιχάλης Καστρινάκης.

Η επένδυση στα Οινόφυτα Βοιωτίας αφορά στον εκσυγχρονισμό και στην επέκταση επιχείρησης με απόκτηση νέας γραμμής παραγωγής, στην επέκταση των κτηριακών εγκαταστάσεων αλλά και στη δημιουργία επιπλέον αποθηκευτικών χώρων. Το συνολικό κόστος αναμένεται να διαμορφωθεί στα 10.866.874 ευρώ ενώ η κρατική ενίσχυση θα ανέλθει στα 1,63 εκατομμύρια ευρώ ήτοι ποσοστό 15%.

Μολονότι η ΓΛΑΡΟΣ ΑΒΕΕ δεν διαθέτει τα προϊόντα της στο εξωτερικό, στην ελληνική αγορά τα περιθώρια ανάπτυξης που υπάρχουν είναι σημαντικά. Όπως τονίζει ο κ. Καστρινάκης «οι εκτιμήσεις για την χρήση 2014/2015, προσβλέπουν σε αύξηση της κερδοφορίας και των πωλήσεων, τουλάχιστον κατά 10%».

Σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό, οι πωλήσεις για την περίοδο Ιουλίου 2012-Ιουνίου 2013, διαμορφώθηκαν στα 19,839 εκατομμύρια ευρώ από 20,954 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο 2011-2012, ενώ τα κέρδη προ φόρων άγγιξαν τα 6,227 εκατομμύρια ευρώ από 6,177 εκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2011-2012.

Το μέλλον της εταιρείας Γλάρος προμηνύεται ευοίωνο, εκτίμηση την οποία επικυρώνουν και τα στοιχεία της ICAP Group, σύμφωνα με την οποία η αγορά ιδιωτικής ετικέτας αναπτύσσεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, με τις πωλήσεις των private label προϊόντων να αυξάνονται με μέσο ετήσιο ρυθμό της τάξης του 11% την περίοδο 2007-2011 και άνω του 4% κατά τη διετία 2012-2013.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2003 και μέσα σε μια δεκαετία, από το 2004 όταν ξεκίνησε και επίσημα να λειτουργεί η γραμμή παραγωγής της, κατάφερε να πετάξει ψηλά. Σημειώνεται πως αποτελεί ανεξάρτητη εταιρεία με ανεξάρτητο διοικητικό συμβούλιο από αυτό του ομίλου ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ.