Γλυκά από την Πόλη το νέο «στοίχημα» του ομίλου Καστελόριζο

Γλυκά από την Πόλη το νέο «στοίχημα» του ομίλου Καστελόριζο

Ο Αντώνης Σταύρου μιλά για το επιχειρηματικό του εγχείρημα στο χώρο της ζαχαροπλαστικής.

 

Έπειτα από μια επιτυχημένη πορεία στον χώρο της εστίασης και έχοντας καταστήσει το όνομά του συνώνυμο των ποιοτικών και φρέσκων θαλασσινών, ο επιχειρηματίας Αντώνης Σταύρου δοκιμάζει την τύχη του στη ζαχαροπλαστική. Το 10ο κατά σειρά απόκτημά του θα φέρει αέρα ανατολίτικο, αφού εντός του ζαχαροπλαστείου που θα ανοίξει στην περιοχή του Ψυρρή, οι λάτρεις των γλυκών θα βρουν καταφύγιο δοκιμάζοντας γεύσεις από την Πόλη.

Άλλωστε ο κ. Σταύρου έχει δείξει πως είναι ανοιχτός σε πειραματισμούς, όπως συνέβη και με το άνοιγμα που πραγματοποίησε στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργιας, με μια επένδυση στην περιοχή της Σητείας που κόστισε 2,5 εκατομμύρια ευρώ, μέσω της οποίας πρόσθεσε μια ακόμη μονάδα δίπλα σε εκείνες που βρίσκονται σε λειτουργία στο Σούνιο και τα Μέγαρα για την παραγωγή τσιπούρας και λαυρακίου.

Υπό τη σκέπη του Ομίλου Καστελόριζο βρίσκονται εννέα εστιατόρια, (Ορίζοντες, Όμικρον, Ramino Resto, Καστελόριζο Κηφισιάς, Καστελόριζο Βάρκιζας, K Grill, Raki Meze, Mezze Γλυφάδα και K Grill Βούλας) καθένα από τα οποία απευθύνεται σε διαφορετικό καταναλωτικό κοινό καλύπτοντας τις ανάγκες όσων τρώνε κρέας, ζυμαρικά ή θαλασσινά.

Εκτός απροόπτου το ζαχαροπλαστείο θα ανοίξει τις πύλες του τέλη Γενάρη και στόχος της διοίκησης είναι να μετατραπεί σε πόλο έλξης τόσο των ντόπιων, όσο και των τουριστών που συρρέουν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Ο κατάλογος δεν θα περιορίζεται στα γλυκά, αφού σε αυτόν συμπεριλαμβάνονται χειροποίητες αλμυρές πίτες, αλλά και ιδιαίτερα αφεψήματα. Η επένδυση θα αγγίξει τις 300.000 ευρώ και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες στησίματος του  μαγαζιού. «Το συγκεκριμένο κατάστημα θα λειτουργήσει πιλοτικά, δημιουργώντας 15 νέες θέσεις εργασίας και ο στόχος μας είναι να ακολουθήσουν και άλλα μαγαζιά που θα κινηθούν στη λογική του franchise σε διάφορα σημεία της Ελλάδας» αναφέρει στο fortunegreece.com  ο κ. Σταύρου, ο οποίος όπως λέει αναζητά νέες διεξόδους για να διατηρήσει τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου. Να σημειωθεί πως το 2018 έκλεισε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, με τον τζίρο λίγο πάνω από τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Πτώση 20% στον κλάδο της εστίασης

Σχολιάζοντας τον κλάδο της εστίασης υπογραμμίζει πως στα χρόνια της κρίσης έχασε πάνω από το 20% της αξίας του, με τους Έλληνες να περιορίζουν στο ελάχιστο τις εξόδους τους σκεπτόμενοι τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. «Δεν υπάρχει διαθέσιμο χρήμα για να βγεις έξω όταν πληρώνεις συνέχεια φόρους. Τα  μαγαζιά τα βγάζουν πολύ δύσκολα πέρα όταν εκτός από τον ΕΝΦΙΑ και το προσωπικό καλούνται να καταβάλουν μια σειρά από φόρους» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σταύρου.

Παρά τις πιέσεις που δέχονται τα εστιατόρια ανά τη χώρα, η διοίκηση του ομίλου Καστελόριζο αναγνωρίζει πως αν δεν επενδύσεις στις δύσκολες εποχές δεν θα καταφέρεις να δρέψεις καρπούς στις καλές. Με αυτό το σκεπτικό προχώρησε σε ανακαίνιση του εστιατορίου Όμικρον, στο εσωτερικό του οποίου δημιουργούνται πλέον δύο ξεχωριστές κουζίνες, μια για fine dining και μια την κάλυψη των αναγκών μεζεδοπωλείου. Το νέο concept είναι το omicron meze και στηρίζει τη φιλοσοφία του στο βολιώτικο  τσιπουράδικο και το ισπανικό tapas.

Ως προς τη στρατηγική που ακολουθείται, η οικογένεια Σταύρου υλοποιεί σε ετήσια βάση επενδύσεις της τάξης των 800.000 ευρώ και δεσμεύεται πως θα συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό την επενδυτική δραστηριότητα και τα επόμενα χρόνια, συντηρώντας τις 350 θέσεις εργασίας. Παράλληλα, εντός της τρέχουσας χρονιάς σκοπεύει να τοποθετηθεί εκ νέου στις ιχθυοκαλλιέργειες σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις απώλειες, που όπως λέει ο κ. Σταύρου, ήταν οι μεγαλύτερες των τελευταίων 15 ετών, ποσοστό που οφείλεται στην επιθετική πολιτική της Τουρκίας η οποία μέσα σε μια πενταετία τριπλασίασε την παραγωγή και αύξησε  τον τζίρο της κατά 20%-30%.