Γνωρίζουν οι Έλληνες τι είναι το «cloud» και το «internet of things»;

Γνωρίζουν οι Έλληνες τι είναι το «cloud» και το «internet of things»;

Έρευνα της Samsung Electronics Europe απαντά με στοιχεία.

Το 55% των Ελλήνων είναι ενθουσιασμένοι με τις νέες τεχνολογίες και το 58% τις χρησιμοποιεί πολύ περισσότερο απ’ ό,τι πριν δύο χρόνια, σύμφωνα με μια νέα έρευνα της Samsung για τη σχέση των καταναλωτών με την τεχνολογία. Το 17% αναφέρει ότι δεν θα μπορούσε να ζήσει χωρίς αυτήν.

Πάντως, σχεδόν το 80% των Ελλήνων παραδέχονται πως υποκρίνονται ότι γνωρίζουν τι σημαίνουν οι πιο πρόσφατοι τεχνολογικοί όροι. Οι δύο πιο δυσνόητοι τεχνολογικοί όροι στην Ελλάδα είναι το νέφος-cloud (26%) και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων-Internet of Things (21%)

Το 31% των Ελλήνων δηλώνουν ότι δεν έχουν χρησιμοποιήσει στην πλήρη δυναμική του ένα τεχνολογικό προϊόν, ενώ το 39% ότι απέκτησαν τουλάχιστον ένα τεχνολογικό προϊόν, το οποίο ήταν πιο προηγμένο από ότι χρειάζονταν.

Η έρευνα διεξήχθη από τη Samsung Electronics Europe σε περισσότερους από 10.000 Ευρωπαίους σε 18 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων, η έρευνα εξέτασε ποιές εφαρμογές βρίσκουν περισσότερο χρήσιμες οι Ευρωπαίοι. Αποκαλύφθηκε πως οι εφαρμογές με χάρτες έχουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο, όπως ανέφερε το 66%. Ακολουθούν οι εφαρμογές για τον καιρό (56%) και οι εφαρμογές για την κάμερα του κινητού (51%). Αντίστοιχα οι ίδιες εφαρμογές ενδιαφέρουν περισσότερο και τους Έλληνες.

Σύμφωνα εξάλλου με την έρευνα, το 83% των Ελλήνων διαθέτουν «έξυπνο» κινητό (smartphone) και το 53% υπολογιστή-ταμπλέτα (tablet), συμβαδίζοντας με το αντίστοιχο ποσοστό του μέσου όρου της Ευρώπης (83% και 50% αντίστοιχα).

Επιπλέον, οι δύο πιο συχνοί λόγοι για τους οποίους οι Έλληνες προσποιούνται για τις γνώσεις τους στην τεχνολογία, είναι για να μην φανούν ανόητοι ή αδαείς μπροστά στους συναδέλφους τους (23%) ή στους φίλους τους και τον σύντροφό τους (21%). Η γνώμη του περίγυρου φαίνεται να απασχολεί λιγότερο τους Ευρωπαίους, καθώς τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 18% και 14%.