Το «Go! Piraeus» ρίχνει ο Πειραιάς στη «μάχη» κατά της κρίσης

Το «Go! Piraeus» ρίχνει ο Πειραιάς στη «μάχη» κατά της κρίσης

Ένα app που στοχεύει στην τόνωση της επισκεψιμότητας και της αγοραστικής κίνησης της πόλης παρουσίασε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά.

Οι δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία και το γεγονός ότι η πλειοψηφία των τουριστών που φτάνει στο λιμάνι του Πειραιά είναι «εξοπλισμένη» με κάποιο smartphone οδήγησαν τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά στη δημιουργία μιας νέας εφαρμογής με την ονομασία «Go! Piraeus».

Σε μία προσπάθεια να τονωθούν η επισκεψιμότητα και η αγοραστική κίνηση της πόλης, το app που θα διατίθεται δωρεάν μέσω των συσκευών κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα iOS ή Androidθα μπορεί να δίνει άμεσα πληροφόρηση -σε ελληνικά και αγγλικά- για την πόλη του Πειραιά, για το πού θα κατευθυνθεί ο επισκέπτης, αλλά και πώς θα επιλέξει ο ίδιος να σπαταλήσει τον χρόνου του.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Γιώργο Ζησιμάτο, την εφαρμογή θα μπορούν να «κατεβάσουν» δωρεάν οι επισκέπτες, αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι της πόλης. Πρόκειται, ουσιαστικά, για έναν οδηγό που θα δίνει πληροφορίες σχετικά με τις μετακινήσεις, τα αξιοθέατα και τις τοποθεσίες, τη διαμονή, τις διάφορες εκδηλώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη, αλλά και τις προσφορές στα καταστήματα εστίασης και τα εμπορικά.

Παράλληλα, θα παρέχει πληροφορίες για τα πλοία και τις αποβάθρες και συγκεκριμένα από πού φεύγει το κάθε ένα, αλλά και για τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς, λεωφορεία, τρένο, ταξί, τραμ. Επίσης, θα υπάρχει χάρτης πλοήγησης με φωνητικές εντολές που δείχνει σε ποιο σημείο βρίσκεσαι και σε κατευθύνει εκεί που θέλεις να πας.

«Η συγκεκριμένη εφαρμογή βάζει σε μία νέα εποχή την εμπορική δραστηριότητα της πόλης και αγκαλιάζει την προσπάθεια που γίνεται εδώ και καιρό, προκειμένου ο Πειραιάς να αναδειχθεί όχι μόνο ως ένα λιμάνι, αλλά και ως μία πόλη με εξαιρετικά αξιοθέατα, ανταγωνιστική αγορά και αρχαιολογικό μουσείο», δήλωσε ο Γ. Ζησιμάτος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Χρήστος Πάλλης, εκτίμησε ότι η νέα δραστηριότητα του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά έρχεται να δείξει πως το εμπόριο, η αγορά και ο τουρισμός, συνδέονται άμεσα. Παράλληλα, συμπλήρωσε, αποδεικνύει ότι μπορούν να γίνουν συνέργειες προκειμένου να βοηθήσουν μία πόλη, η οποία πέρα από ένα σημαντικό λιμάνι έχει μία σημαντική αγορά αλλά και την κρουαζιέρα.

«Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτά τα πλεονεκτήματα για να αναπτύξουμε τον τουρισμό και την παραγωγή πελατείας και επισκεψιμότητας στην πόλη του Πειραιά», είπε ο Χ. Πάλλης και πρόσθεσε ότι ο τουρισμός κατά το μεγαλύτερο μέρος του σήμερα είναι στο διαδίκτυο και χαρακτήρισε σημαντική την προσπάθεια και την πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου, την οποία ο ΕΟΤ θα στηρίξει και θα προβάλει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Διαβάστε ακόμη:

Ελπίδες για αύξηση της κρουαζιέρας στον Πειραιά και το 2014

Τα «πάνω κάτω» στην αγορά της κρουαζιέρας

Σαμαράς: «Παγκόσμιος κόμβος μεταφορών ο Πειραιάς»

Ταχύτερα αναπτυσσόμενο λιμάνι για το 2013 ο Πειραιάς