Goldman Sachs: H Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο πακέτο

Goldman Sachs: H Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο πακέτο
Photo:

Υπάρχουν ανεκμετάλλευτα κεφάλαια που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας, εκτιμά η επενδυτική τράπεζα.

Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πακέτο βοήθειας από την τρόικα επειδή υπάρχουν ανεκμετάλλευτα κεφάλαια που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της, εκτιμά η Goldman Sachs.

Η επενδυτική τράπεζα θεωρεί ότι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Φεβρουάριο του 2015 μπορεί να καθυστερήσει τις διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους.

Η Goldman Sachs παρατηρεί επίσης ότι η μεταβλητότητα έχει επιστρέψει στην ελληνική αγορά ομολόγων, μετά την αύξηση των αποδόσεων των δεκαετών κρατικών ομολόγων. Την ίδια στιγμή, μια δεύτερη προσπάθεια από την Ελλάδα να αξιοποιήσει τις αγορές δεν προσέλκυσε το ίδιο το ενδιαφέρον των επενδυτών, όπως τον Απρίλιο.

Υπό αυτά τα δεδομένα, αναζωπυρώθηκε η συζήτηση σχετικά με την εύθραυστη φύση της ελληνικής πρόσβασης στην αγορά ομολόγων και την πιθανότητα για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα.

Το μείζον ζήτημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι το χρέος. Επί του παρόντος, το μεγάλο απόθεμα του χρέους διατηρείται λόγω του εξαιρετικά χαμηλού επιπέδου επιτοκίων, καθιστώντας την εξυπηρέτησή του σχετικά εύκολη.

Διαβάστε ακόμη:

Η Goldman Sachs εισέρχεται στα δάνεια υψηλού κινδύνου

Κέρδη υπεράνω προσδοκιών για JP Morgan και Goldman Sachs

Αισιόδοξες οι βλέψεις της Goldman Sachs για την ελληνική οικονομία