Google, Amazon και Microsoft έδωσαν χρήματα για την ορκωμοσία Τραμπ

Google, Amazon και Microsoft έδωσαν χρήματα για την ορκωμοσία Τραμπ
epa05737360 US President Donald J. Trump (C) and First Lady Melania Trump (C-L) dance at the Freedom Ball in Washington, DC, USA, 20 January 2017. Trump won the 08 November 2016 election to become the next US President. EPA/KEVIN DIETSCH / POOL

Και λίγες μέρες αργότερα κινήθηκαν δικαστικά εναντίον του για το αντι-μεταναστευτικό διάταγμα.

Λίγες μέρες πριν εκφράσουν δημοσίως την πλήρη αντίθεσή τους στην αντι-μεταναστευτική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ, μερικές από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες των ΗΠΑ προσέφεραν χρήματα και άλλες υπηρεσίες για την ορκωμοσία του στον Λευκό Οίκο.

Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα Politico επικαλούμενη επίσημα έγγραφα και πηγές, οι Amazon, Google και Microsoft προσέφεραν χρήματα και υπηρεσίες για την τελετή προς τιμήν του νέου προέδρου των ΗΠΑ. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Microsoft έδωσε 250.000 δολάρια σε μετρητά καθώς και ίσης αξίας υπηρεσίες.

Το Facebook δεν πραγματοποίησε δωρεά χρημάτων, όμως έδωσε παρείχε ειδική υπηρεσία μέσω του Instagram με φωτογραφικά μίνι-μπουθ για τους οπαδούς του Τραμπ με τη μορφή του Οβάλ γραφείου.

Λίγες ημέρες αργότερα οι ίδιες εταιρείες στράφηκαν εναντίον του Τραμπ μετά την απόφασή του να κλείσει τα σύνορα σε επτά χώρες με μουσουλμανικό, κυρίως, πληθυσμό.

Πάντως, πολλές αμερικανικές επιχειρήσεις έχουν δώσει χρήματα και στο παρελθόν για την ορκωμοσία άλλων προέδρων, από όποια παράταξη κι αν προέρχονταν. Σύμφωνα με τα επίσημα ομοσπονδιακά στοιχεία, για τον Μπαράκ Ομπάμα η Microsoft είχε δώσει 2 εκατ. δολάρια μετρητά κι άλλα τόσα χρήματα σε υπηρεσίες.