Google: Ενεργοποίηση τριών εργαλείων έκακτης ανάγκης για τις πυρκαγιές στην Αττική

Google: Ενεργοποίηση τριών εργαλείων έκακτης ανάγκης για τις πυρκαγιές στην Αττική

Η ομάδα Αντιμετώπισης Κρίσεων της Google ενεργοποίησε τρία εργαλεία, πολύ απλά στη χρήση για τη βοήθεια στον εντοπισμό αγνοουμένων.

Μια σημαντική κίνηση για να συμβάλει με τον δικό της τρόπο στην εξεύρεση των αγνοουμένων προέβη η Google, ενεργοποιώντας μια ειδική υπηρεσία που διαθέτει. Στόχος της είναι ο εντοπισμός αγνοουμένων από τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής. Στην σχετική πλατφόρμα μπορούν να απευθύνονται όσοι αναζητούν κάποιον δικό τους άνθρωπο αλλά και όσοι έχουν κάποια πληροφορία για κάποιον που αγνοείται.

Μετά την τραγωδία με τις απώλειες ζωών που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην Αττική, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία συνδράμει ενεργά να βρεθούν οι άνθρωποι που αναζητούνται από τους συγγενείς και τους φίλους τους.

Κάνοντας κλικ στη σχετική σελίδα έχετε την επιλογή να δηλώσετε ότι ψάχνετε για κάποιον ή ότι έχετε πληροφορίες για κάποιον.

Πέρα από αυτό, η ομάδα Αντιμετώπισης Κρίσεων της Google ενεργοποίησε τρία εργαλεία, πολύ απλά στη χρήση, σχετικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές, τα οποία είναι:

* SOS Alert στην υπηρεσία Search & Maps, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τοπικές γραμμές βοήθειας και συνεχή ενημέρωση για επείγοντα θέματα.

* Crisis Map που αποτυπώνει εστίες πυρκαγιάς, στοιχεία κυκλοφορίας και σημεία καταφυγίων και περίθαλψης.

* Person Finder, ένα εργαλείο σχεδιασμένο ειδικά για να βοηθήσει τους ανθρώπους να ξαναβρούν φίλους και αγαπημένους σε περιπτώσεις φυσικών και ανθρωπιστικών καταστροφών.