Το Google Glass …παίζει μπάσκετ

Το Google Glass …παίζει μπάσκετ

Η τεχνολογική startup CrowdOptic συνεργάζεται με πολλές ομάδες του NBA με σκοπό τη χρήση εικόνας από άτομα που βρίσκονται μέσα στο γήπεδο.

της Ελίζ Γκραιγκ

Πλέον, οι φίλαθλοι στα αμερικάνικα γήπεδα μπάσκετ θα μπορούν να βλέπουν εικόνες από το παρκέ μέσω Google Glass. Η εταιρεία CrowdOptic έχει έδρα το Σαν Φρανσίσκο και ειδικεύεται στη βελτίωση της εμπειρίας των θεατών σε ζωντανά events. Ομάδες όπως οι Indiana Pacers έχουν έρθει σε συμφωνία με την εταιρεία για τη μετάδοση εικόνας από γυαλιά Google που φοράνε άνθρωποι όπως ο εκφωνητής, ο DJ της ομάδας, η μασκότ, μέλη της χορευτικής ομάδας, και συγκεκριμένοι φίλαθλοι.

Καθώς οι τηλεοράσεις βελτιώνονται τεχνολογικά και γίνονται μεγαλύτερες και λεπτότερες, οι αθλητικές ομάδες πρέπει να βρουν νέους τρόπους βελτίωσης της εμπειρίας ενός live αγώνα για τους θεατές, έτσι ώστε να σιγουρευτούν ότι αυτοί δεν θα εγκαταλείψουν τα γήπεδα για να έχουν καλύτερη θέα από τον καναπέ τους.

Εξάλλου, πέρυσι ο ιδιοκτήτης των Pacers, Χερμπ Σάιμον, επένδυσε στην αγορά μιας τεράστιας οθόνης και πίνακα σκορ που καλύπτει πάνω από το μισό γήπεδο. «Ο Χερμπ Σάιμον μας ενθάρρυνε εξαρχής να κάνουμε τα πάντα ώστε να είμαστε σε επαφή με την τεχνολογία αιχμής», λέει ο Ρικ Φιούζον, εκτελεστικός διευθυντής της Pacers Sports & Entertainment. «Είχαμε δει τα Google Glass σε λειτουργία στο Σακραμέντο. Τα ενσωματώσαμε σχεδόν αμέσως».

Το Ιανουάριο, οι Sacramento Kings ήταν η πρώτη ομάδα του NBA που υιοθέτησε τη σχετική τεχνολογία, εξοπλίζοντας έως και τους παίκτες της ομάδας με γυαλιά Google στο ζέσταμα πριν από ένα αγώνα με τους Pacers.

Η τεχνολογική λύση της CrowdOptic επιτρέπει στις ομάδες τη μετάδοση εικόνας από διάφορα σημεία στο γήπεδο, αλλά δίνει επίσης και τη δυνατότητα σε όσους φορούν γυαλιά Google να λαμβάνουν βίντεο από ανθρώπους της ομάδας δίπλα στο παρκέ. Μελλοντικά, οι Pacers οραματίζονται μια κατάσταση όπου οι φίλαθλοι θα μπορούν να κατεβάζουν μια εφαρμογή που θα τους επιτρέπει να βλέπουν όποια εικόνα θέλουν την ώρα του παιχνιδιού, ανεξάρτητα από το τι δείχνει η οθόνη του γηπέδου.

Η CrowdOptic πουλάει ετήσιες άδειες για το σύστημά της, που κοστίζουν 25.000 δολάρια για κάθε ομάδα, και αναμένεται να ανακοινώσει συνεργασίες με άλλες έξι ομάδες του NBA πριν το τέλος της σεζόν.

Μέχρι τώρα, οι πρώτοι πελάτες της εταιρείας είναι αρκετά ευχαριστημένοι. Οι Sacramento Kings συνεχίζουν τον πειραματισμό με τη σχετική τεχνολογία και σχεδιάζουν να την χρησιμοποιήσουν στο επόμενο πρωτάθλημα του χρόνου. «Είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους φιλάθλους μας μια οπτική γωνία που δεν ήταν ποτέ άλλοτε διαθέσιμη σε ένα αθλητικό γεγονός στις ΗΠΑ», επισημαίνει ο πρόεδρος των Kings, Κρις Γκράνγκερ. «Η εμπειρία του φιλάθλου αναβαθμίζεται με τρόπο που θα ήταν απλώς ανήκουστος μερικά χρόνια πριν».

Διαβάστε περισσότερα: 

Google Glass με ιταλική υπογραφή

Οι Simpsons φοράνε Google Glass!

Τα google glass θα μας βάλουν τα γυαλιά στο σεξ!