Η Google είναι εδώ για να σας βρει δουλειά!

Η Google είναι εδώ για να σας βρει δουλειά!
A neon Google logo is seen at the new Google office in Toronto, November 13, 2012. REUTERS/Mark Blinch (CANADA - Tags: SCIENCE TECHNOLOGY BUSINESS LOGO) - RTR3ACWW

Ο γίγαντας της τεχνολογίας πλέον παρουσιάζει θέσεις εργασίας μέσω της μηχανής αναζήτησης, από ιστότοπους εργασίας όπως το Monster και το LinkedIn.

Ο γίγαντας της τεχνολογίας ξεκίνησε να παρουσιάζει θέσεις εργασίας μέσω της μηχανής αναζήτησης, από ιστότοπους εργασίας όπως το Monster και το LinkedIn.

Σύμφωνα με το CNBC, στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν ένας χρήστης ψάξει «θέσεις εργασίας κοντά μου» ή κάτι σχετικό, θα εμφανιστούν σχετικά αποτελέσματα από μια σειρά διαφορετικών ιστοσελίδων.

Οι χρήστες στη συνέχεια θα μπορούν να «φιλτράρουν» θέσεις εργασίας βάσει διαφορετικών κριτηρίων, ενώ θα υπάρχουν αξιολογήσεις και βαθμολογήσεις του εργοδότη από έμπιστα sites, δίπλα στην περιγραφή της νέας θέσης. Σημειώνεται ότι εάν κάποιος έχει συνδεθεί στο Google, μπορεί να δει και πόση ώρα είναι η διαδρομή από το σπίτι στη δουλειά.

«Με αυτή την νέα εμπειρία, σχεδιάζουμε να συνδέσουμε Αμερικανούς με ευκαιρίες για εργασία σε ολόκληρες τις ΗΠΑ, επομένως ανεξάρτητα του ποιος είσαι ή τι είδους δουλειά ψάχνεις, μπορείς να βρεις αγγελίες για θέσεις που ταιριάζουν στις ανάγκες σου», δήλωσε ο Nick Zakrasek, επικεφαλής προϊόντων στην Google.

Η Google έχει αναπτύξει και ένα χαρακτηριστικό ενημέρωσης, που στέλνει ειδοποιήσεις όταν «ανεβαίνει» μια νέα θέση εργασίας. Τα αποτελέσματα αναζήτησης χρησιμοποιούν μηχανική μάθηση για να ξεσκαρτάρουν, να κατηγοριοποιούν και να εμφανίζουν τις αναρτήσεις θέσεων εργασίας από όλα τα διαφορετικά sites.

Τα LinkedIn, Monster, WayUp, DirectEmployers, CareerBuilder, Glassdoor και Facebook είναι κάποιοι από τους εταίρους της Google σε αυτό το πρότζεκτ. Παράλληλα, ο τεχνολογικός κολοσσός έχει αναρτήσει οδηγίες που επιτρέπουν σε οργανισμούς να διασφαλίζουν πως οι αγγελίες τους φτάνουν στη Google.

Τα νέα αυτά αποτελέσματα αποτελούν κομμάτι της πρωτοβουλίας «Google for Jobs», με την οποία η εταιρία σκοπεύει να φέρει σε επαφή άτομα που αναζητούν εργασία με εργαζομένους, ωστόσο η εταιρία δεν έχει πρόθεση να επιτρέψει στους εργοδότες να αναρτήσουν άμεσα αγγελίες στην μηχανή αναζήτησης, όπως ανέφερε ο Zakrasek σε συνέντευξη στο TechCrunch.