Google και Facebook δίνουν τα χέρια για χάρη της τεχνητής νοημοσύνης

Google και Facebook δίνουν τα χέρια για χάρη της τεχνητής νοημοσύνης

Οι δύο τεχνολογικοί γίγαντες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εξασφαλίσουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

του Jonathan Vanian

Η Google και το Facebook ξεκινούν μια συνεργασία για να κάνουν τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης της κάθε εταιρείας να λειτουργούν καλύτερα από κοινού.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι ένας απροσδιόριστος αριθμός μηχανικών συνεργάζονται για να κάνουν το πλαίσιο μηχανικής μάθησης ανοιχτού κώδικα PyTorch του Facebook να λειτουργεί μαζί με τα τσιπ υπολογιστών της Google για μηχανική μάθηση, τα οποία ονομάζονται Tensor Processing Units (TPU). Η συνεργασία σηματοδοτεί μία από τις σπάνιες περιπτώσεις τεχνολογικών ανταγωνιστών που αποφασίζον να συνεργαστούν πάνω σε κοινά τεχνολογικά πρότζεκτ.

«Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι οι μηχανικοί της ομάδας TPU της Google συνεργάζονται ενεργά με τους προγραμματιστές του PyTorch για να συνδέσουν το PyTorch με τις μονάδες Cloud TPU», έγραψε σε ανάρτηση ιστολογίου ο Rajen Sheth, διευθυντής διαχείρισης προϊόντων της Google Cloud. «Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να επιτρέψουμε σε όλους να απολαμβάνουν την απλότητα και την ευελιξία του PyTorch, ενώ παράλληλα θα επωφελούνται από την απόδοση, την επεκτασιμότητα και την αποδοτικότητα κόστους των Cloud TPU».

Ο διευθυντής προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης του Facebook, Joseph Spisak, επεσήμανε σε άλλη ανάρτηση ιστολογίου ότι «οι μηχανικοί της ομάδας Cloud TPU της Google συνεργάζονται ενεργά με τη δική μας ομάδα του PyTorch για να υποστηρίξουν τα μοντέλα PyTorch 1.0 σε αυτό το προσαρμοσμένο hardware».

Η Google παρουσίασε για πρώτη φορά τις μονάδες TPU το 2016, κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης προγραμματιστών της, και τις προώθησε ως έναν αποτελεσματικότερο τρόπο για εταιρείες και ερευνητές να τροφοδοτούν τα πρότζεκτ λογισμικού μηχανικής μάθησής τους. Ο γίγαντας της αναζήτησης πουλά πρόσβαση στις TPU μέσω του δικού του τμήματος υπολογιστικής cloud αντί να πουλά τα τσιπ μεμονωμένα σε πελάτες όπως η Nvidia, των οποίων οι μονάδες επεξεργασίας γραφικών (GPU) είναι δημοφιλείς με ερευνητές που εργάζονται σε πρότζεκτ βαθιάς μάθησης.

Οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης όπως η βαθιά μάθηση έχουν γίνει δημοφιλέστερες με το πέρασμα του χρόνου, καθώς τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Google και το Facebook χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες αυτές για τη δημιουργία εφαρμογών λογισμικού που μπορούν να επιτελέσουν αυτόματα εργασίες όπως η αναγνώριση εικόνων στις φωτογραφίες.

Πηγή: fortune.com