Το Google Maps ξέρει πλέον τι αρέσει στους χρήστες του και προτείνει ανάλογα

Το Google Maps ξέρει πλέον τι αρέσει στους χρήστες του και προτείνει ανάλογα

Η νέα εκδοχή της εφαρμογής θα περιλαμβάνει προσωποποιημένες προτάσεις ανάλογα με τα γούστα των χρηστών.

Το Google Maps μόλις λάνσαρε μια νέα λειτουργία προσωποποιημένων προτάσεων, που επιτρέπει στους χρήστες της εφαρμογής να βρίσκουν εστιατόρια που βρίσκονται κοντά τους και χώρους που μπορεί να τους αρέσουν βάσει άλλων τοποθεσιών που επισκέπτονται.

Το μεγαλύτερο μέρος της εφαρμογής παραμένει το ίδιο, αλλά πλέον περιλαμβάνει μια επανασχεδιασμένη έκδοση της καρτέλας «Αναζήτηση», η οποία εμφανίζει εστιατόρια και επερχόμενες εκδηλώσεις σε μια συγκεκριμένη περιοχή ενδιαφέροντος. Οι χρήστες μπορούν, ακόμα, να επιλέξουν να λαμβάνουν ενημερώσεις για μια συγκεκριμένη τοποθεσία.

Οι χρήστες Android έχουν ένα επιπλέον μπόνους όταν χρησιμοποιούν την καρτέλα «Αναζήτηση». Οι προτάσεις θα κατηγοριοποιούνται και ανάλογα με το πόσο ακριβά είναι τα μέρη, αν είναι κατάλληλα για παιδιά και αν βρίσκονται σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο. Επίσης, υπάρχουν περισσότερες φωτογραφίες και περιγραφές του χώρου καθώς και μια λίστα από τα σημαντικότερες εκδηλώσεις της περιοχής.

Για να λειτουργήσουν οι προσωποποιημένες προτάσεις, πρέπει οι χρήστες να ενεργοποιήσουν στο κινητό τους το ιστορικό της τοποθεσίας τους, επιτρέποντας στο Google Maps να παρέχει μια αξιολόγηση που λέγεται «Το Ταίρι Σου». Η λειτουργία αυτή παρακολουθεί τα μέρη στα οποία συχνάζει ο εκάστοτε χρήστης και το είδος των προτιμήσεων του σε φαγητό και ποτό. Έτσι, στη συνέχεια βαθμολογεί τις τοποθεσίες ανάλογα με το πόσο πιστεύει πως ταιριάζουν στις προτιμήσεις του χρήστη. Επιπλέον, προκειμένου να γλιτώσουν χρόνο και να διευκολύνουν τη διαδικασία προτάσεων από την εφαρμογή, οι χρήστες μπορούν να τοποθετήσουν τι τους αρέσει και τι δεν τους αρέσει εξ αρχής στο πεδίο «Ρυθμίσεις».