Google Pixel 2 εναντίον iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X της Apple

Google Pixel 2 εναντίον iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X της Apple

Ένας οδηγός για τους καταναλωτές.

 

του Ρόμπερτ Χάκετ

Η Google παρουσίασε τα νέα της smartphone Pixel 2 και Pixel 2 XL σε εκδήλωση στο Σαν Φραντσίσκο την Τετάρτη.

Αν και η Google κυριαρχεί στην αγορά λογισμικού για smartphone με το λειτουργικό Android, είναι μια νέα προσθήκη στην αγορά συσκευών. Η εταιρεία ελπίζει ότι τα δύο μοντέλα της θα είναι άκρως ανταγωνιστικά έναντι των μοντέλων Galaxy S8 και Galaxy S8 της Samsung καθώς και έναντι των μοντέλων iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X της Apple.

Η αλήθεια είναι ότι η Google έχει πολύ δρόμο μπροστά της. Σήμερα, η εταιρεία κατέχει μερίδιο λιγότερο από 1% της αγοράς τηλεφωνικών συσκευών στις ΗΠΑ, ενώ τα ποσοστά της Samsung και της Apple είναι 21% και 14% αντίστοιχα.

Ας δούμε πώς μπορούν να συγκριθούν τα νέα τηλέφωνα Pixel σε σχέση με τα iPhone της Apple ως προς τις συγκεκριμένες τεχνολογικές προδιαγραφές.

Google Pixel 2 εναντίον Apple iPhone 8

Ας αρχίσουμε με τις ομοιότητες. Όλες οι συσκευές είναι ανθεκτικές στο νερό και καμία δεν διαθέτει υποδοχή για ακουστικά.

Οι οθόνες των τηλεφώνων διαφέρουν. Το Pixel 2 έχει μια οθόνη 5 ιντσών τεχνολογίας διόδων εκπομπής οργανικού φωτός OLED ενώ το iPhone 8 διαθέτει μια ελαφρά μικρότερη οθόνη 4,7 ιντσών με μια λιγότερο αποτελεσματική οθόνη τεχνολογίας υγρών κρυστάλλων LCD.

Η διαφορά είναι απτή: το νέο μοντέλο της Google διαθέτει σαφώς καλύτερη ανάλυση εικόνας, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η οθόνη του Pixel 2 XL είναι μεγαλύτερη από εκείνη των άλλων μοντέλων. Πρόκειται για οθόνη 6 ιντσών από λεπτότερο και ελαστικότερο πλαστικό και όχι από γυαλί. Και η ανάλυση του Pixel 2 XL είναι υψηλότερη, με 538 πίξελ ανά ίντσα. Ενδεικτικά, το Pixel 2 διαθέτει 44 πίξελ ανά ίντσα ενώ το iPhone 8 μόνο 326 πίξελ ανά ίντσα.

Οι τιμές των φτηνότερων μοντέλων τόσο της Google όσο και της Apple είναι παρεμφερείς. Το Pixel 2 ξεκινάει από τα 649 δολάρια ενώ το iPhone 8 είναι λίγο ακριβότερο, στα 699 δολάρια.