Grenfell Tower: Νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για 58 νεκρούς

Grenfell Tower: Νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για 58 νεκρούς
epaselect epa06027179 Smoke rises from the fire at the Grenfell Tower apartment block in North Kensington, London, Britain, 14 June 2017. According to the London Fire Brigade, 40 fire engines and 200 firefighters are working to put out the blaze. Residents in the tower were said to be evacuating and a number of people were treated for a 'range of injuries,' Metropolitan Police said. EPA/WILL OLIVER

Η αστυνομία έκανε μέχρι σήμερα λόγο για 30 νεκρούς, ωστόσο υπάρχουν 28 αγνοούμενοι, οι οποίοι φέρονται να σκοτώθηκαν κατά την πυρκαγιά.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι 58 άνθρωποι φέρεται ότι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυώροφο κτίριο κατοικιών του Λονδίνου.

“Δυστυχώς υπάρχουν 58 άνθρωποι, οι οποίοι, όπως έχουμε ενημερωθεί, βρίσκονταν στο Grenfell Tower εκείνη την νύχτα και οι οποίοι αγνοούνται και δυστυχώς θα πρέπει να υποθέσω ότι είναι νεκροί” δήλωσε ο επικεφαλής του Σώματος Στιούαρτ Κάντι προς τους δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι ο αριθμός αυτός ενδεχομένως να αλλάξει.

Η αστυνομία έκανε μέχρι σήμερα λόγο για 30 νεκρούς. Ο Κάντι διευκρίνησε ότι στους 58 περιλαμβάνονται οι 30 αυτοί.

Την ίδια ώρα, το μαροκινό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι επτά Μαροκινοί συγκαταλέγονται πιθανόν μεταξύ των θυμάτων της πυρκαγιάς.

Περίπου 600 άνθρωποι κατοικούσαν στο κτίριο των 24 ορόφων και 120 διαμερισμάτων.

Συνάντηση Μέι με τους επιζήσαντες

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα συναντηθεί σήμερα στην Ντάουνινγκ Στριτ με επιζήσαντες της πυρκαγιάς στο κτίριο Grenfell Tower καθώς και με εθελοντές και εκπροσώπους των τοπικών αρχών, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου.

Η Μέι δέχτηκε κριτική επειδή απέφυγε να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής όταν επισκέφθηκε την Πέμπτη τον τόπο της τραγωδίας και μάλιστα έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες και συνθήματα όπως “Ντροπή σου” και “Δειλή” όταν επέστρεψε εκεί την Παρασκευή.”Η πρωθυπουργός προεδρεύει σήμερα το πρωί διακυβερνητικής συνάντησης για να διασφαλιστεί ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να υποστηριχθούν οι πληγέντες από την τραγωδία” είπε ο ίδιος.

Ταυτόχρονα με την αστυνομία και την πυροσβεστική υπηρεσία, η πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ δήλωσε ότι θα διατεθούν πέντε εκατομμύρια λίρες στους πληγέντες και ότι όσοι έχασαν τα σπίτια τους θα έχουν εγκατασταθεί σε νέα εντός τριών εβδομάδων.

Πηγή: news247.gr