H ΔΕΗ ενίσχυσε το μερίδιο της για δεύτερο συνεχόμενο μήνα – Καμιά αύξηση τα τιμολόγια

H ΔΕΗ ενίσχυσε το μερίδιο της για δεύτερο συνεχόμενο μήνα – Καμιά αύξηση τα τιμολόγια
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έφτασε το 80,29% από 78,63% τον Νοέμβριο.

Το μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ στη λιανική αγορά ηλεκτρικού αυξήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Δεκέμβριο, στο 80,29% έναντι 78,63% το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

Οι ανεξάρτητοι παραγωγοί έχασαν μερίδια αγοράς, με την Ηρων να ελέγχει 4,06% από 4,72% τον προηγούμενο μήνα, την Protergia στο 4,05% από 4,32% και την Elpedison στο 3,4% από 3,364%.

Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα έχει συμφωνήσει με τους δανειστές να μειώσει το μερίδιο της ΔEH κάτω από το 50% ως το 2020.

Στο μεταξύ, ανώτατη πηγή του υπουργείου Ενέργειας στο περιθώριο του Eco Mobility Conference 2019, που πραγματοποιείται στο Ζάππειο, ανέφερε ότι δε θα υπάρξει αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Η συνέντευξη την περασμένη εβδομάδα ήταν σαφής, δεν θα υπάρξει αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος, ανέφερε η ανώτατη πηγή, η οποία ερωτηθείσα για το θέμα της έκπτωσης συνέπειας τόνισε ότι αποτελεί μέρος της εμπορικής πολιτικής της επιχείρησης, η οποία καθορίζεται από τη διοίκηση της ΔΕΗ και στην οποία δεν εμπλέκεται το ΥΠΕΝ. “Μόνη της αποφάσισε να βάλει την έκπτωση, είναι ζήτημα εμπορικής πολιτικής στο οποίο το υπουργείο δεν εμπλέκεται” είπε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή.