H easyJet αποκαλύπτει τα σχέδια της για την Ελλάδα

H easyJet αποκαλύπτει τα σχέδια της για την Ελλάδα
EASYJET CELEBRATE THE BIRTHDAY AT THEIR HEADQUATERS IN LUTON TODAY.

Το Fortune Greece βρέθηκε στο Luton για τον εορτασμό των 20 χρόνων της easyJet - Τι δηλώνει ο Niel Slavon για τη χώρα μας.

Τα 20 χρόνια πτήσεων γιόρτασε η easyJet, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ευρώπης, παρουσία δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο. Από το 1995, έτος κατά το οποίο διεξήχθη η πρώτη πτήση από Luton στο Glasgow με κόστος όσο ένα ζευγάρι jeans αξίας 30 λιρών, μέχρι και σήμερα η αεροπορική εταιρία έχει εντάξει στο χαρτοφυλάκιό της 31 χώρες, έχει μεταφέρει πάνω από 68 εκατομμύρια επιβάτες σε 137 αεροδρόμια, ενώ διατηρεί 768 διαδρομές σε όλη την Ευρώπη.

Όπως ανέφερε στο Fortunegreece.com ο Γενικός Διευθυντής της easyJet για Ελλάδα και Κύπρο, Neil Slaven , η χαμηλού κόστους αεροπορική που ιδρύθηκε από τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου, «χτίζει» διαρκώς την παρουσία της στην ελληνική αγορά και στόχος της είναι να επεκτείνει τη χρονική περίοδο εκτέλεσης πτήσεων και τους χειμερινούς μήνες.

«Υπάρχει αυξημένη ζήτηση για τη χώρα σας και θα θέλαμε να καλύψουμε αυτό το κενό. Τα κέρδη θα είναι πολλαπλά, τόσο για τις τοπικές κοινωνίες και τους τουρίστες που θα έχουν τη δυνατότητα να επικσκεφθούν φανταστικούς τουριστικούς προορισμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά σαφώς και για την ίδια την easyJet».

Σε 15% ανέρχεται το μερίδιο της easyJet στην Ελλάδα
Με την διεξαγωγή πτήσεων δύο φορές την ημέρα προς Ελλάδα από το αεροδρόμιο του Gatwick, η αεροπορική από το Luton έχει καταφέρει να κερδίσει μερίδιο αγοράς της τάξης του 15%, ανεβάζοντας τον πήχη ακόμα υψηλότερα. Στην Ελλάδα η πληρότητα των αεροσκαφών της αεροπορικής διαμορφώνεται σε 80%, ενώ το δίκτυο των προορισμών της ξεπερνάει τους 60.

Σχολιάζοντας την επιθετική πολιτική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, η ανταγωνίστρια low cost αεροπορική Raynair, ο κ. Slaven απαντά πως επικεντρώνονται στη δουλειά τους χωρίς να δίνουν σημασία στο τι κάνουν οι άλλοι, τονίζοντας πως οι ταξιδιώτες που τους επιλέγουν το κάνουν για την ακρίβεια της εταιρείας ως προς την ώρα διεξαγωγής των πτήσεων, την ποιότητά τους καθώς και για τα προϊόντα που προσφέρουν μέσα στο αεροπλάνο.

«Αυτό που μας ζητάνε οι τουρίστες είναι περισσότερη Ελλάδα, περισσότερα ελληνικά νησιά και καλύτερες προσφορές. Πάνω σε αυτό δουλεύουμε. Είμαστε σε συζητήσεις με την αρμόδια αρχή προκειμένου να εξασφαλίσουμε στους καταναλωτές μας φθηνότερα εισιτήρια, αλλά και με το Υπουργείο Τουρισμού για την υλοποίηση πτήσεων και το Χειμώνα».

EASYJET CELEBRATE THE BIRTHDAY  AT THEIR HEADQUATERS IN LUTON TODAY.
EASYJET CELEBRATE THE BIRTHDAY AT THEIR HEADQUATERS IN LUTON TODAY.

«Παρακολουθούμε στενά την ιδιωτικοποίηση των αερολιμένων»
Έντονο είναι το ενδιαφέρον της easyJet και για την ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αερολιμένων καθώς και της επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη χώρα μας. Ο κ. Slaven δηλώνει πως παρακολουθούν πολύ στενά το θέμα της ιδιωτικοποίησης των ελληνικών αεροδρομίων και πως θεωρούν πολύ σημαντικό το να προχωρήσουν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην περίοδο επιβολής των capital controls, υπογραμμίζοντας τις επιπτώσεις που είχε η συγκεκριμένη κίνηση και στην περίπτωση της easyJet. «Με την αρνητική προβολή που δόθηκε από τα ΜΜΕ παρατηρήσαμε μια πτώση στη ζήτηση εκείνο το διάστημα, αλλά σταδιακά οι Βρετανοί τουρίστες επέστρεψαν και άρχισαν να κάνουν πάλι κρατήσεις για την Ελλάδα».
Κατά τη διάρκεια τη εκδήλωσης το λόγο πήρε η CEO της easyJet, Carolyn McCall, η οποία δήλωσε πως η επιτυχία της easyJet συνίσταται στο γεγονός ότι πριν από 20 χρόνια άλλαξε τον τρόπο που κάποιος ταξιδεύει στην Ευρώπη. «Αλλάξαμε το μονοπώλιο των υψηλών τιμών των παραδοσιακών αεροπορικών εταιρειών και δώσαμε τη δυνατότητα σε μια «νέα» γενιά ταξιδιωτών, ανεξαρτήτου ηλικίας ή οικονομικής τάξης, να απολαύσει ταξίδια στην Ευρώπη. Από τότε μέχρι σήμερα, έχουμε ταξιδέψει 600 εκ. επιβάτες και έχουμε πραγματοποιήσει πάνω από 4,7 εκατομμύρια πτήσεις, αλλά αυτό το «ανήσυχο» πνεύμα είναι ισχυρότερο από ποτέ στην easyJet του 2015. Ξεκινήσαμε με εισιτήρια για Γλασκώβη από £29 – ή όπως διαφημίζαμε εκείνη την εποχή, ένα εισιτήριο ήταν στην ίδια τιμή με ένα τζιν παντελόνι. Σήμερα, ένα Levis 501 στοιχίζει £75, ενώ οι ναύλοι μας, ακόμα και σήμερα για Γλασκώβη ξεκινούν από £27,49».

EASYJET CELEBRATE THE BIRTHDAY AT THEIR HEADQUATERS IN LUTON TODAY. EASYJET CEO CAROLYN McCALL
Η CEO της easyJet, Carolyn McCall.

Έναρξη προγράμματος επιβράβευσης πελατών
Τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά και δείχνουν πως το 2015, το 74% των επιβατών της επέλεξε να ταξιδέψει ξανά με την easyJet – δηλαδή περισσότεροι από 50 εκατομμύρια επιβάτες, με την αεροπορική να ανακοινώνει την έναρξη προγράμματος επιβράβευσης των «πιστών» πελατών της (flight club). Σήμερα η easyJet απασχολεί περίπου 10.000 άτομα, ενώ αναπτύσσεται, σε ετήσια βάση και με όρους αύξησης χωρητικότητας, με ρυθμό 7%, επικεντρώνοντας τη στρατηγική της στην δημιουργία νέων σταθμών βάσης.

EASYJET_CABIN CREW WEARABLE TECH UNIFORMS

Υπενθυμίζεται ότι ο Ελληνοκύπριος ιδρυτής της easyJet Στέλιος Χατζηιωάννου εγκατέλειψε το διοικητικό συμβούλιο το 2010, διατηρώντας τον έλεγχο του 33% της εταιρείας. Έκτοτε διευθύνουσα σύμβουλος της αεροπορικής είναι η Carolyn McCall στους χειρισμούς της οποίας αποδίδεται η εκτόξευση της αξίας της μετοχής, κατά την τελευταία πενταετία, σε ποσοστό 300%.