H Easyjet γίνεται πλέον ο βασικός αερομεταφορέας στο Βερολίνο

H Easyjet γίνεται πλέον ο βασικός αερομεταφορέας στο Βερολίνο
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η εταιρεία εξαγόρασε λειτουργίες της χρεοκοπημένης Air Berlin.

του Aric Jenkins

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία Easyjet επέκτεινε τις λειτουργίες της στη Γερμανία με την αγορά ενός μέρους των λειτουργιών της Air Berlin στο αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου. Έτσι, δόθηκε μια λύση για τα εναπομείναντα στοιχεία ενεργητικού του χρεοκοπημένου αερομεταφορέα.

Στο πλαίσιο της επέκτασής της, η Easyjet, η γνωστή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους με έδρα στο Λονδίνο, θα μισθώσει 25 αεροσκάφη Α320, θα προσθέσει σημεία απογείωσης και προσγείωσης, και θα προσλάβει νέο προσωπικό. Όπως μεταδίδει το Reuters, η ανακοίνωση της εταιρείας ήρθε σχεδόν αμέσως μετά την άφιξη της τελευταίας πτήσης της Air Berlin στο Tegel.

Η Easyjet κατέβαλλε 40 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά, αλλά απαιτείται επιπλέον χρηματοδότηση, εφόσον στην τιμή δεν περιλαμβάνονται κάποιες μεταβατικές δαπάνες.

Η Air Berlin δήλωσε το Σάββατο ότι η συμφωνία ολοκληρώνει τις τελικές διαπραγματεύσεις για τη διάλυσή της. Η διαδικασία θα οδηγήσει σε μοίρασμα των στοιχείων ενεργητικού του δεύτερου μεγαλύτερου αερομεταφορέα της Γερμανίας και δέκατου μεγαλύτερου της Ευρώπης, βάσει αριθμού επιβατών.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι οι συνομιλίες της με την Easyjet ξεκίνησαν στις αρχές του καλοκαιριού.

Μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία, η Easyjet θα είναι ο βασικός αερομεταφορέας στη γερμανική πρωτεύουσα. Η εταιρεία, μέχρι πρότινος, είχε παρουσία μόνο στο αεροδρόμιο Schoenefeld του Βερολίνου.

«Αυτό θα επιτρέψει στην Easyjet να διαχειρίζεται το δίκτυο πτήσεων μικρών αποστάσεων στο Tegel, συνδέοντας προορισμούς σε όλη τη Γερμανία με την υπόλοιπη Ευρώπη» δήλωσε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Τα υπόλοιπα στοιχεία ενεργητικού και λειτουργίες της Air Berlin θα περάσουν στη Lufthansa, τον μεγαλύτερο αερομεταφορέα της Γερμανίας, ο οποίος θα αποκτήσει 81 αεροσκάφη της Air Berlin και 3.000 εργαζομένους της, αφότου κατέβαλλε 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ νωρίτερα τον Οκτώβρη.