H ελληνική πλατφόρμα που «ανοίγει» το δρόμο του μεταξιού

H ελληνική πλατφόρμα που «ανοίγει» το δρόμο του μεταξιού

Η Designlobby.asia είναι η startup που προωθεί την ελληνική επιχειρηματικότητα στην Ασία. 

Γέφυρες προς την ασιατική αγορά ρίχνει η designlobby.asia, η πρώτη πλατφόρμα προώθησης στην περιοχή της Ασίας δημιουργικών ανθρώπων και ταλέντων που προέρχονται από τον παραγωγικό ιστό της Ελλάδας. Πρόσφατα διοργάνωσε και ειδική εκδήλωση σε συνεργασία με το ΑΚΤΟ college, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν σε Έλληνες Σχεδιαστές, αλλά και σε εκείνους που επιθυμούν να συνεργαστούν με σημαντικές Κινεζικές εταιρίες, οι τάσεις της μόδας που επικρατούν στην αχανή κινεζική αγορά.

Οι εκπρόσωποι της εταιρίας weartrends, με την οποία συνεργάζεται αποκλειστικά το Designlobby.asia, έκλεισαν ραντεβού με κάποιους από τους δημιουργούς και τους επισκέφθηκαν στα ατελιέ και τα γραφεία τους για να συζητήσουν διεξοδικά τα περιθώρια συνεργασίας. Επίσης πριν από λίγο καιρό το Kommigraphics Design Studio απέσπασε το Χρυσό βραβείο Ermis για το έργο του σχετικά με DesignLobby.asia.

Ιδρυτής και οραματιστής του εγχειρήματος είναι ο Βασίλης Μπαρτζώκας, ο οποίος έστησε την εταιρεία το 2012 στο Βερολίνο. Στη χώρα μας θεωρείται από τους πιο γνωστούς επαγγελματίες που ασχολούνται με το design και την Αρχιτεκτονική Βιομηχανία. Έχει διατελέσει στο παρελθόν διευθύνων σύμβουλος της CARTECO Design Centre, εταιρεία η οποία βραβεύτηκε, υπό τη δική του διοίκηση, ως μία από τις δέκα καλύτερες εταιρείες στην Ευρώπη στα European Business Awards, μαζί με εταιρείες όπως η Dell, η Deutsche Telecom και η Air Berlin. Έχει διοργανώσει πληθώρα projects όπως το Green Design Festival και το Athens Architecture Workshop, ενώ μεταξύ άλλων είναι ιδρυτής και εκδότης του ηλεκτρονικού περιοδικού archisearch.gr.

Διαβάστε ακόμη: Δέκα ελληνικές εταιρείες που ξεχωρίζουν στην Ευρώπη

Επί της ουσίας το designlobby.asia είναι ένα Cluster, το οποίο εκπροσωπείται από περισσότερους από 60 φορείς που προέρχονται από διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους. Απευθύνεται σε όλους εκείνους που έχουν ένα συγκεκριμένο project στο μυαλό τους αλλά τους λείπει η τεχνογνωσία για το πώς θα το υλοποιήσουν και θα το επικοινωνήσουν κυρίως στην ασιατική αγορά. Μέσω του designlobby.asia προσφέρονται υπηρεσίες από εταιρίες branding & επικοινωνίας που είναι υπεύθυνες για μερικές από τις καλύτερες συσκευασίες τροφίμων και ποτών αλλά και μερικών από τα σημαντικότερα brands εταιρειών όπως «Κορρές, Παγωτά Δωδώνη, Microsoft, Google, Volvo, Porsche Design, Νike, Πλαίσιο κ.α.

Παράλληλα υπάρχει συνεργασία με αρχιτέκτονες που έχουν σχεδιάσει μερικές από τις πιο ιδιαίτερες κατοικίες, συγκροτήματα και ξενοδοχεία ή ακόμα και κρουαζιερόπλοια και ιδιωτικά yachts, με διακοσμητές διεθνώς αναγνωρισμένους αλλά και βιομηχανικούς σχεδιαστές με σημαντικό portfolio. Η πλατφόρμα προώθησης της ελληνικής οικονομίας στην Ασία φέρνει σε επαφή Έλληνες με ασιατικές εταιρίες και ιδιώτες επενδυτές που αναγνωρίζουν την αξία του καλού design και δίνουν έμφαση στην υψηλή ποιότητα και την καινοτομία.

Διαβάστε επίσης: Η εταιρεία logistics που εξέπληξε τους Ευρωπαίους!

Στα δύο χρόνια παρουσίας της έχει αναπτύξει ένα ισχυρό δίκτυο συνεργασιών με στρατηγικούς εταίρους οι οποίοι έχουν φυσική παρουσία και γραφεία στην Κίνα και την Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ, την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Ελλάδα.

Ενδεικτική ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησε με την Lignan Group, ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά group κρατικών συμφερόντων στην Κίνα κατά την οποία η designlobby.asia παρουσίασε μέρος της δουλείας της εντυπωσιάζοντας τους Kινέζους.

Διαβάστε: Business made in China για Έλληνες επιχειρηματίες