H Enterprise Greece θέτει ως στόχο την εξωστρέφεια του κλάδου της τεχνολογίας

H Enterprise Greece θέτει ως στόχο την εξωστρέφεια του κλάδου της τεχνολογίας

Προπαρασκευαστική συνάντηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ελληνικών εταιρειών.

Προπαρασκευαστική συνάντηση, με θέμα «Σχεδιασμός και εκπόνηση σχεδίου και επιχειρησιακού πλάνου εξωστρέφειας του κλάδου της τεχνολογίας», στην οποία συμμετείχαν φορείς του συγκεκριμένου κλάδου, πραγματοποιήθηκε πρωτοβουλία της Enterprise Greece (Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ).

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η πρωτοβουλία εντάσσεται στη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλει ο οργανισμός για την προβολή και την προώθηση του δυναμικού και διαρκώς αναπτυσσόμενου κλάδου της τεχνολογίας.

Ο τομέας της τεχνολογίας ανήκει σε αυτούς για τους οποίους η Enterprise Greece αναπτύσσει συνδυασμένες δράσεις, τόσο για την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών, όσο και για την προσέλκυση επενδύσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε η προπαρασκευαστική συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας, ΣΕΠΕ, του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ΕΣΗΕ, του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας, ΣEKEE, της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών Corallia, καθώς και της Enterprise Greece. Στόχος της συνάντησης ήταν να τεθούν οι βάσεις για τη χάραξη ενιαίας στρατηγικής εξωστρέφειας του κλάδου της τεχνολογίας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν οι εξής ενέργειες:

– Η σύσταση ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων, με αντικείμενο την κατάρτιση σχεδίου εξωστρέφειας για τον κλάδο, το οποίο θα στοχεύει στην προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών και στην προσέλκυση επενδύσεων.

– Η χαρτογράφηση και καταγραφή του κλάδου, καθώς και των ζητημάτων και των αναγκών, που χρήζουν αντιμετώπισης.

– Ο σχεδιασμός προγράμματος εκπαίδευσης των εταιρειών του κλάδου και των εμπλεκόμενων φορέων σε θέματα προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και προσέλκυσης επενδύσεων.

– Η καταγραφή του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου και προτάσεις βελτίωσής του.

– Η αποστολή ανοικτής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε φορείς του κλάδου να συμμετάσχουν στην ομάδα εργασίας.