H Εθνική υπερκάλυψε ήδη την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

H Εθνική υπερκάλυψε ήδη την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Σημαντική η προσφορά των επενδυτών – Αυξάνεται ο βαθμός υπερκάλυψης.

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη υπερκαλυφθεί, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται πλέον στην τιμή διάθεσης των νέων μετοχών.

Το βιβλίο προσφορών για την αύξηση κεφαλαίου άνοιξε χθες το πρωί και από την πρώτη ημέρα οι προσφορές των ενδιαφερόμενων επενδυτών ξεπέρασαν το ζητούμενο ποσό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαδικασία συνεχίζεται πολύ ικανοποιητικά με αποτέλεσμα να αναμένεται να επιτευχθεί ο βασικός στόχος που δεν είναι άλλος από την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων μακροπρόθεσμων κεφαλαίων. Η προσφορά από τους επενδυτές είναι σημαντική και ώρα με την ώρα αυξάνεται ο βαθμός υπερκάλυψης.

Σε ότι αφορά την τιμή στην οποία θα ασκηθούν τα δικαιώματα, στελέχη του ομίλου της Εθνικής υπογραμμίζουν ότι «εφόσον η διαδικασία της αύξησης βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και συνεχίζονται οι προσφορές από τους ξένους επενδυτές είναι δύσκολο να προσδιοριστεί το ύψος της τιμής το οποίο θα προκύψει μετά το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών».

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το εύρος της τιμής που έχουν ορίσει οι ξένοι σύμβουλοι της Εθνικής κυμαίνεται από 2,25 έως 2,30 ευρώ.

Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου συμμετέχουν σημαντικά αμερικανικά funds όπως το York Capital και το fund του Τζον Πολσον αλλά και παλιοί μέτοχοι της τράπεζας που στήριξαν την τράπεζα στην ανακεφαλαιοποίηση της.

Διεθνείς συντονιστές και διαχειριστές του βιβλίου προσφορών της αύξησης κεφαλαίου της τράπεζας είναι η Goldman Sachs και η Morgan Stanley, ενώ συνδιαχειριστές της αμκ θα είναι η BofA Merrill Lynch, η Citigroup Globalmarkets, η HSBC, η Mediobanca-Banca di Credito Finanziario και η UBS Limited.

Διαβάστε την ανακοίνωση της τράπεζας

Διαβάστε ακόμη: 

Αγοράζουν «Ελλάδα» θεσμικοί επενδυτές