H Εθνική Τράπεζα αναζητά διευθύνοντα σύμβουλο

H Εθνική Τράπεζα αναζητά διευθύνοντα σύμβουλο

Δεν πέρασε το τεστ καταλληλότητας ο Γιώργος Μιχελής – «Ναι» υπό όρους στη Λούκα Κατσέλη για τη θέση του προέδρου.

Δεν κατάφερε να περάσει το τεστ καταλληλότητας της ΕΚΤ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Μιχελής που προοριζόταν να αναλάβει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας.

Στον αντίποδα η Λούκα Κατσέλη, υποψήφια νέα πρόεδρος της ΕΤΕ πήρε την καταρχήν έγκριση του Μηχανισμού Ενιαίας Εποπτείας αλλά θα πρέπει να περιμένει να προτείνει η κυβέρνηση νέο πρόσωπο για τη θέση του CEO, η καταλληλότητα του οποίου θα πρέπει να εγκριθεί από την ΕΚΤ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μιχελής και η κα Κατσέλη βρέθηκαν την Παρασκευή στη Φρανκφούρτη προκειμένου να πάρουν την έγκριση καταλληλότητας από την κεντρική τράπεζα. Αποτέλεσμα είναι να καθυστερήσει περεταίρω η αλλαγή διοίκησης της ΕΤΕ μέχρι να βρεθεί το πρόσωπο που θα αναλάβει την θέση του CO του ομίλου, και που επίσης θα πρέπει να περάσει την διαδικασία της συνέντευξης και να συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΚΤ όσοι αναλαμβανόμουν ηγετικές θέσεις στις συστημικές τράπεζες δεν θα πρέπει να έχουν σχέση με την πολιτική για ένα χρονικά διάστημα πριν την ανάληψη καθηκόντων.

Η κ. Λούκα Κατσέλη είναι αρχηγός κόμματος που όμως δεν ήταν στην Βουλή και προφανώς θα πρέπει να παραιτηθεί από την θέση πριν αναλάβει καθήκοντα στην Εθνική, ενώ ο κ. Γιώργος Μιχελής είναι πρώην Δήμαρχος .