H Google επενδύει 600 εκατ. ευρώ σε κέντρο δεδομένων στη Δανία

H Google επενδύει 600 εκατ. ευρώ σε κέντρο δεδομένων στη Δανία
epa06896254 (FILE) - - A man passes by a Google logo in Frankfurt, Germany, 21 October 2004 (reissued 18 July 2018). According to reports, the EU on 18 July 2018 fines Google with a fine of five billion US dollars over 'illegal restrictions on the use of Android.' EPA/BORIS ROESSLER GERMANY OUT *** Local Caption *** 54378520 Photo:

Δέσμευση του διαδικτυακού κολοσσού για χρήση ανανεώσιμης ενέργειας.

H Google θα επενδύσει 600 εκατ. ευρώ για την ανοικοδόμηση του πρώτου κέντρου δεδομένων στη Δανία.

Σε ανάρτηση του σε μπλογκ την Τρίτη, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας για τα Παγκόσμια Κέντρα Δεδομένων, Joe Kava, σημείωσε ότι η υποδομή θα μπορούσε να γίνε έξω από τη Fredericia, στα δυτικά της χώρας.

Πρόσθεσε ότι η Google «δεσμεύεται να χρησιμοποιήσει ενέργεια 100% απαλλαγμένη από άνθρακα». Η Δανία είναι ηγέτιδα χώρα στην αιολική ενέργεια. Πάνω από το ένα τρίτο της ενέργειας της χώρας προέρχεται από αιολική ενέργεια.

Το κέντρο δεδομένων στη Fredericia θα είναι το πέμπτο της Google στην Ευρώπη. Προς το παρόν έχει στο Βέλγιο, τη Φινλανδία, την Ιρλανδία και την Ολλανδία.

Όπως θυμίζει το CNBC, η Google είναι μεταξύ των εταιρειών που γυρίζει σε ανανεώσιμη ενέργεια και σε «πράσινες» επιχειρήσεις.