H Kraft πολιορκεί τη Unilever αλλά αυτή αντιστέκεται

H Kraft πολιορκεί τη Unilever αλλά αυτή αντιστέκεται

Πόσο μακριά είμαστε από μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες όλων των εποχών;

Ένα μεγάλο επιχειρηματικό φλερτ βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς πρόταση συγχώνευσης με την Kraft Heinz Co. φέρεται να απέρριψε η Unilever N.V.

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποιεί η Kraft, «το προηγούμενο διάστημα υπεβλήθη πρόταση συγχώνευσης των δύο ομίλων, προκειμένου να προκύψει μία ηγέτιδα εταιρεία, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη της κερδοφορίας και την επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων».

«Παρότι η πρόταση απερρίφθη, εμείς προσδοκούμε να εργαστούμε για να φθάσουμε σε μία νέα συμφωνία, για τους όρους της συναλλαγής» προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η Uniliver είναι η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία καταναλωτικών αγαθών στον κόσμο, με κεφαλαιοποίηση άνω των 112 δισ. στερλινών και ετήσια έσοδα, ύψους 52,7 δισ. ευρώ.

Μία ενδεχόμενη συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών, θα καθιστούσε το deal ένα από τα μεγαλύτερα όλων των εποχών. Η πρόταση της Kraft έφτασε τα 143 δισ. δολάρια.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, η Kraft, στην οποία μέτοχος είναι και ο επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ, ξεκαθαρίζει ότι «δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει και νέα επίσημη πρόταση προς τη Unilever».

Διαβάστε επίσης:

Μπάφετ: Έτσι κατάφερε να γίνει ξανά ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο