H Nvdia επιστρέφει στην επιτυχία μέσω της αυτόνομης οδήγησης

H Nvdia επιστρέφει στην επιτυχία μέσω της αυτόνομης οδήγησης

Yπάρχει μια σειρά καλών ειδήσεων για την αμερικανική εταιρεία κατασκευής τσιπ.

του David Meyer

Η Nvidia δεν τα πηγαίνει πολύ καλά τώρα τελευταία, καθώς η κατάρρευση του κλάδου των κρυπτονομισμάτων προκαλεί την πτώση της μετοχής της. Συγκεκριμένα, οι χαμηλότερες τιμές των εικονικών νομισμάτων σημαίνουν μειωμένη ζήτηση για τους επεξεργαστές γραφικών της Nvidia, οι οποίοι χρησιμοποιούνται στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Όμως, υπάρχει μια σειρά καλών ειδήσεων για την αμερικανική εταιρεία κατασκευής τσιπ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έκλεισε συμφωνίες με τρεις κινεζικές εταιρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων για την ανάπτυξη τεχνολογίας που σχετίζεται με τις δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης των προϊόντων τους.

Οι εταιρείες XPeng Motors, Singulato Motors και SF Motors προστίθενται σε μια μακρά λίστα πελατών του τσιπ «τεχνητής νοημοσύνης» Xavier της Nvidia, το οποίο έχει σχεδιαστεί για αυτόνομα οχήματα. Άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων που αναπτύσσουν συστήματα που τροφοδοτούνται από το Xavier είναι οι Uber, Baidu, Volkswagen, Mercedes, και Audi.

Σύμφωνα με το Reuters, η XPeng θα ενσωματώσει τις λεγόμενες αυτόνομες δυνατότητες Επιπέδου 3 σε αυτοκίνητα το 2020. Η αυτονομία Επιπέδου 3 επιτρέπει στα αυτοκίνητα να οδηγούνται μόνα τους, αλλά απαιτούν από τον οδηγό να παραμένει σε εγρήγορση και έτοιμος να πάρει τον έλεγχο του οχήματος αν χρειαστεί.

Αυτή η λειτουργία είναι ήδη διαθέσιμη στο νέο μοντέλο A8 της Audi.

Εντωμεταξύ, η Singulato θα ξεκινήσει από το Επίπεδο 3 και σε κάποια φάση θα αναβαθμιστεί σε αυτονομία Επιπέδου 4, όπου οι οδηγοί είναι ελεύθεροι να πάρουν έναν υπνάκο όσο το αυτοκίνητο διασχίζει κανονικούς, χαρτογραφημένους δρόμους.

Η σουηδική Volvo – άλλος ένας χρήστης του τσιπ Xavier – σχεδιάζει να έχει κυκλοφορήσει ένα αυτοκίνητο με αυτονομία Επιπέδου 4 μέχρι το 2021.