H πιο ακριβή φωτογραφία όλων των εποχών

H πιο ακριβή φωτογραφία όλων των εποχών

Κόστισε στον αγοραστή της 6,5 εκατ. δολάρια - Άξιζε όμως τόσο χρήματα;

«Κάποιος μόλις ξόδεψε 6,5 εκατ. για να αγοράσει αυτή την φωτογραφία. Ο φωτογράφος της Peter Lik ισχυρίζεται ότι αυτή είναι η φωτογραφία που πουλήθηκε πιο ακριβά από όλες στην ιστορία».

Αξίζει όμως τόσο λεφτά;

Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί αρκετούς στο διαδίκτυο. Η ασπρόμαυρη φωτογραφία, με τον τίτλο «Phantom», τραβήχτηκε στο Φαράγγι της Αντιλόπης, στην Αριζόνα, σύμφωνα με την Guardian. Χάρη σε αυτή, ο Lik έσπασε το ρεκόρ του Αντρέας Γκούρσκι, καθώς η φωτογραφία του «Rhein II.» είχε πουληθεί για 4,3 εκατομμύρια δολάρια το 2011.

«Κάποιος φαίνεται ότι πλήρωσε παραπάνω» είπε ο Grayson Schaffer, δημοσιογράφος του περιοδικού Outdoor .

Ο ίδιος συλλέκτης αγόρασε μαζί δύο ακόμη φωτογραφίες του ίδιου φωτογράφου, τα έργα του «Illusion» για 2,4 εκατομμύρια και «Eternal Moods» για 1,1 εκατομμύρια.

Έτσι πλέον ο Αυστραλός έχει τραβήξει τις τέσσερις από τις 20 πιο ακριβές φωτογραφίες όλων των εποχών, καθώς ένα άλλο έργο του, με τον τίτλο «One» είχε πουληθεί αντί ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Ο Lik ισχυρίζεται ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι εκπληκτική και αποτυπώνει μια φιγούρα φαντάσματος , που τράβηξε στο Arizona canyon.

«Τεχνικά είναι μια δύσκολη λήψη για να τη πετύχεις, εξαιτίας των πολλών κοντράστ» αναφέρει ο Lik στο Photoblographer.com.

Εσείς τι λέτε;