H Συμφωνία των Πρεσπών φέρνει τα πάνω – κάτω στο πολιτικό σκηνικό

H Συμφωνία των Πρεσπών φέρνει τα πάνω – κάτω στο πολιτικό σκηνικό

Χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα το Ποτάμι, με μισό...κόμμα ο Πάνος Καμμένος και χωρίς ομοφωνία το ΚΙΝΑΛ.

«Σεισμό» έχει προκαλέσει η συμφωνία των Πρεσπών στην πολιτική σκηνή της Ελλάδος, με σημαντικές και πυκνές εξελίξεις σε όλο το πολιτικό φάσμα.

Τελευταία εξέλιξη η ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά, που αφήνει το Ποτάμι με τέσσερις βουλευτές και τον Σταύρο Θεοδωράκη χωρίς δικαιώματα επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας εντός του κοινοβουλίου.

Ο κ. Θεοδωράκης, που φαίνεται να περίμενε τη συγκεκριμένη εξέλιξη αφού αποφάσισε να στηρίξει τη συμφωνία, φέρεται να είναι σε επαφή με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο οποίος χθες διαγράφηκε από το ΚΙΝΑΛ μετά την εισήγησή του στην ΚΕ της ΔΗΜΑΡ για στήριξη της συμφωνίας.

Κύκλοι του Θανάση Θεοχαρόπουλου μιλώντας στο newsit.gr τόνιζαν: «Η Φώφη Γεννηματά διέγραψε την ΔΗΜΑΡ και όχι το πρόσωπο. Το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσουν τα όργανα της ΔΗΜΑΡ και θα αποφασίσουν ποια ακριβώς θα είναι η πορεία της. Αυτή την στιγμή δεν τίθεται θέμα προσχώρησης στο Ποτάμι».

Στο Ποτάμι «πονοκέφαλο» δημιουργεί και η στάση του Γρηγόρη Ψαριανού που μαζί με τον Γ. Αμυρά έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν «όχι» στις Πρέσπες. Ο Ψαριανός με δηλώσεις του υποστήριξε ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στον Σταύρο Θεοδωράκη και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Στις νέες αναταράξεις στο Ποτάμι προστίθεται η διαγραφή Θεοχαρόπουλου στο Κίνημα Αλλαγής που πάει για έκτακτο συνέδριο και τη μετατροπή του σε ενιαίο κόμμα τον Μάρτιο με απόφαση της Φώφης Γεννηματά, η επί της ουσίας μετακίνηση τεσσάρων βουλευτών των ΑΝΕΛ στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προηγουμένως ο Χάρης Θεοχάρης από την ομάδα των ανεξαρτήτων είχε ενταχθεί στη Νέα Δημοκρατία και λίγους μήνες πριν -με φόντο επίσης τη Συμφωνία των Πρεσπών- η Κατερίνα Παπακώστα έπειτα από πρόταση Καμμένου, υπουργοποιήθηκε από τον κ. Τσίπρα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι απώλειες είχε κατά το προηγούμενο διάστημα και η Ένωση Κεντρώων, καθώς η κ. Μεγαλοοικονόμου εντάχθηκε στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Σαρίδης ψήφισε τον προϋπολογισμό και συντηρεί μία φημολογία γύρω από το όνομά του με τις κινήσεις του.

Αναφορικά με την αριθμητική της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, στην οποία η κυβέρνηση ατύπως δίνει χαρακτήρα δεύτερης ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση μέσα σε μία εβδομάδα, στόχος του Μαξίμου είναι τα 153 «ναι» υπολογίζοντας στις ψήφους των Θ. Θεοχαρόπουλου, Σπ. Δανέλλη, Θ. Παπαχριστόπουλου, Έλ. Κουντουρά, Κ. Παπακώστα, Στ. Θεοδωράκη, Γ. Μαυρωτά και Σπ. Λυκούδη.