H startup με ελληνικό άρωμα που αναπτύσσει το «Bitcoin της Πράσινης Ενέργειας»

H startup με ελληνικό άρωμα που αναπτύσσει το «Bitcoin της Πράσινης Ενέργειας»

Έλληνες και Ισπανοί μηχανικοί χτίζουν την πλατφόρμα άμεσης ανταλλαγής πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας – Τι είναι το PYLON – Coin.

H Κlenergy είναι μια Ευρωπαϊκή Start Up μιας ομάδας Ισπανών και Ελλήνων μηχανολόγων με σημαντική ιστορία επιτυχιών και με συνεχή προσπάθεια εξέλιξης και παραμονής στην πρωτοπορία των μελλοντικών ενεργειακών συστημάτων.

Την τελευταία τριετία επεξεργάζεται και αναπτύσσει τεχνολογίες και συστήματα που στοχεύουν στη διάδοση βιώσιμων τεχνολογιών και μεθόδων παραγωγής και διαχείρισης της Ανανεώσιμης Ενέργειας.

Πρόσφατα δημιούργησε μια καινοτόμο υπηρεσία, υποστηριζόμενη από τεχνολογία blockchain1: το Δίκτυο PYLON. Πρόκειται για μια πλατφόρμα άμεσης ανταλλαγής πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας– από παραγωγούς σε καταναλωτές- χωρίς την ανάγκη παρεμβολής ενδιάμεσων.

Το Δίκτυο PYLON ανταμείβει την παραγωγή πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας. Με την εισαγωγή του ψηφιακού νομίσματος, PYLON-Coin στοχεύει στην εξομάλυνση των ανισορροπιών που υπάρχουν στους υφιστάμενους μηχανισμούς των  παραδοσιακών αγορών ενέργειας.

Το Δίκτυο PYLON σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει ένα επιτυχημένο  περιβάλλον από την άποψη:

• της παροχής οικονομικών κινήτρων για την αύξηση των επενδύσεων σε πράσινη ενέργεια,
•της άμεσης, χωρίς διαμεσολάβηση, και με χαμηλές τιμές, ανταλλαγής και αποκλειστικής χρήσης πιστοποιημένης πράσινης  ενέργειας.

Η τεχνολογία blockchain ισοδυναμεί με εγγραφή σε λογιστικό βιβλίο των συναλλαγών Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων (crypto-currencies). Διασφαλίζει την εγκυρότητα και νομιμότητα της συναλλαγής, επιτρέπει την επαλήθευση και άμεση ενημέρωση όλων των «παικτών» και αποτελεί εχέγγυο της ακεραιότητας της συναλλαγής ελέγχοντας άμεσα κάθε απόπειρα διπλοεγγραφής.

Η πρώτη πιλοτική εφαρμογή και η εμπορευματική δοκιμασία του Δικτύου PYLON  θα γίνει στο επιχειρησιακό και νομικό πλαίσιο που ισχύει για τους ενεργειακούς συνεταιρισμούς στην Ισπανία. Το πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει το Νοέμβριο (2017) σε συνεργασία με τον ενεργειακό συνεταιρισμό από τη χώρα των Βάσκων, GoiEner και αποτελεί την μεγαλύτερη, σε κλίμακα πραγματική δοκιμή αντίστοιχης πλατφόρμας σε πραγματικό περιβάλλον της ενεργειακής αγοράς.

Οι Ισπανοί και Έλληνες Μηχανολόγοι που αποτελούν τον πυρήνα της  Klenergy συνεργάζονται στενά με δημιουργικούς και συνειδητοποιημένους επαγγελματίες τόσο στον τομέα της ενέργειας όσο και στην κοινότητα των προγραμματιστών της τεχνολογίας blockchain.  Η Klenergy έχει ήδη αναπτύξει δύο προϊόντα, που δικαιώνουν την παραπάνω πίστη της: τη Μπαταρία Υδρογόνου Klenergy HELIOS που αποτελεί το κορυφαίο προϊόν της, αλλά και τον πρώτο διαθέσιμο έξυπνο μετρητή ενέργειας βασισμένο σε τεχνολογία blockchain, το Klenergy METRON.