H Vodafone επιβεβαιώνει τις επαφές με τη Verizon

H Vodafone επιβεβαιώνει τις επαφές με τη Verizon

H εταιρεία συζητά την πώληση των μετοχών της στην αμερικανική εταιρεία Verizon Wireless.

Η βρετανική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Vodafone ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την αμερικανική εταιρεία Verizon Communications για την πώληση σε αυτήν του 45% των μετοχών που κατέχει στην αμερικανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Verizon Wireless.

Η αξία της προς πώληση συμμετοχής της Vodafone υπολογίζεται περίπου σε 130 δισ. δολάρια. Η Verizon, η οποία είναι συνιδιοκτήτρια -με τη Vodafone- της Verizon Wireless, συζητά με αρκετές τράπεζες, προκειμένου να αντλήσει 10 δισεκ. δολάρια από κάθε μία και να καλύψει περίπου 60 δισεκ. δολάρια για την εξαγορά, δήλωσαν δύο πηγές σε αμερικανικό πρακτορείο.

Το μερίδιο της Vodafone στη Verizon Wireless, την κορυφαία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην αμερικανική αγορά, έγινε σημαντικό για την ίδια, καθώς η αξία της περιουσίας της έχει μειωθεί στις βασικές ευρωπαϊκές της αγορές.

Δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters τον Απρίλιο ανέφερε ότι η Verizon είχε προσλάβει συμβούλους για μία πιθανή προσφορά ύψους 100 δισεκ. δολαρίων και εξέταζε μία προσφορά που θα περιλάμβανε περίπου 50% μετρητά και 50% μετοχές για το μερίδιο της Vodafone.

Τότε, οι περισσότεροι αναλυτές σημείωναν ότι το τίμημα των 100 δισεκ. δολαρίων ήταν πολύ χαμηλό και ότι η αξία του μεριδίου της Vodafone ήταν πιο κοντά στα 120 δισεκ. δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ