Handelsblatt: Ο ελληνικός προϋπολογισμός προκαλεί αισιοδοξία στον Τσίπρα

Handelsblatt: Ο ελληνικός προϋπολογισμός προκαλεί αισιοδοξία στον Τσίπρα
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (2Δ), συνομιλεί με τον επίτροπο Οικονομίας της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί (Α), την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018. Ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε ομιλία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για το μέλλον της Ευρώπης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti

«Ο πρωθυπουργός Τσίπρας αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν άλλα προγράμματα λιτότητας», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

«Ο ελληνικός προϋπολογισμός προκαλεί αισιοδοξία στον Τσίπρα» είναι ο τίτλος άρθρου της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, το οποίο αναφέρεται στην ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

«Μέχρι το 2022 η Ελλάδα θέλει να πετυχαίνει πρωτογενή πλεονάσματα. Ο πρωθυπουργός Τσίπρας αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν άλλα προγράμματα λιτότητας», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

«Σύμφωνα με εκτιμήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα η Ελλάδα αναμένεται να πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς της στόχους μέχρι το 2022. Το λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνονται τα κόστη για την εξυπηρέτηση του χρέους, θα ανέρχεται ετησίως στο 3,5% επί των οικονομικών επιδόσεων, δήλωσε ο Τσίπρας την Τρίτη στο Ευρωκοινοβούλιο».