Hootsuite: Εξαγοράζει την Αdespresso και στρεφεται στο πληρωμένο περιεχόμενο

Hootsuite: Εξαγοράζει την Αdespresso και στρεφεται στο πληρωμένο περιεχόμενο

H εταιρεία-«μονόκερος» αξίας άνω του ενός δισ. δολαρίων θέλει να προλάβει το νέο trend και εξαγοράζει την εταιρεία που έχει στηρίξει το Venture Friends.

H HootSuite Media Inc., μια απ’ τις λίγες τεχνολογικές εταιρείες – μονόκεροι του Καναδά (με εκτιμώμενη αξία άνω του ενός δισ. δολαρίων), βρίσκεται σε μια διαδικασία ανακατάταξης το τελευταίο διάστημα, μια ανακατάταξη που περιλαμβάνει μειώσεις προσωπικού και αλλαγές προσώπων σε βασικές θέσεις, ώστε να ανακτήσει τη παλιά της αίγλη.

Και όλα δείχνουν πώς το καταφέρνει. Η εταιρεία όχι μόνο προσλαμβάνει νέα άτομα, αλλά προχώρησε σε μια νέα εξαγορά.

Η διάσημη πλατφόρμα, που επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται ταυτόχρονα, από μια οθόνη, όλα τα κοινωνικά δίκτυα ανακοίνωσε την εξαγορά του Adespresso, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το ύψος της συμφωνίας.

Το Adespresso δημιουργήθηκε το 2013 απ’ τους Carlo Forghieri, Armando Biondi και Massimo Chieruzzi και δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να ελέγξουν διαφορετικά δημιουργικά για μια καμπάνια, μέσω των διαφημίσεων σε Facebook και Instagram.

Η εταιρεία έχει «σηκώσει» πάνω από 3 εκατ. δολάρια σε χρηματοδοτήσεις από επενδυτές, όπως οι 500 Startups και VTF (the Vegas Tech Fund), και μετρά ήδη πάνω από 5.000 πελάτες. Να σημειωθεί, πώς την εταιρεία έχει στηρίξει και η ομάδα του Venture Friends, επενδύοντας 1 εκατ. δολάρια.

«Η AdEspresso είναι μια καινοτόμα SaaS εταιρεία, όπου έχει βοηθήσει παραπάνω από 5.000 επιχειρήσεις να κάνουν κάνουν καλύτερες και πιο αποδοτικές διαφημίσεις στο Facebook. Είμαστε χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι που συνεργαστήκαμε με τον Massimo και τον Armando σε αυτό το ταξίδι και ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στα νέα τους επαγγελματικά βήματα» δήλωσε στο Fortunegreece o Στέφανος Κατσίμπας, απ’ τους VF. 

Η συνεργασία των δύο εταιρειών, θα ανοίξει τον δρόμο για το “ρι-λανσάρισμα” του Hootsuite Ads, που ξεκίνησε το 2015, αλλά επί της ουσίας ο πρωταρχικός στόχος είναι να προωθήσουν το native advertising, δεδομένου ότι το περιεχόμενο, στον σημερινό κόσμο των media εμφανίζεται οργανικά, αλλά και μέσω πληρωμένων δημοσιεύσεων για μεγαλύτερη προβολή.

«Η δυναμική της εξάπλωσης του πρωτότυπου περιεχομένου δεν πρόκειται να σταματήσει, όμως η ενίσχυσή του μέσω πληρωμένης καμπάνιας είναι κρίσιμη για την επιτυχία του», σημείωσε σε συνέντευξή του ο Ryan Holmes, ιδρυτής και CEO του Hootsuite.

«Η νέα τάση με την αλγοριθμική κατηγοριοποίηση του περιεχομένου ως προς το τι βλέπει ο χρήστης στη δική του σελίδα, δεν είναι το ίδιο με αυτό που ξέραμε πριν από πέντε χρόνια. Κάθε κοινωνικό μέσο φιλτράρεται. Επομένως τα brands θα πρέπει να υιοθετήσουν την πρακτική του πληρωμένου περιεχομένου για να καταφέρουν να εξαπλώσουν το μήνυμά τους πιο αποτελεσματικά», συμπλήρωσε.

Κάτι μας λέει, λοιπόν, πώς μάλλον θα πάνε και σε άλλα δίκτυα.