Οι 25 ομάδες που περνούν στoν ημιτελικό γύρο του MITEF Greece Startup Competition

Οι 25 ομάδες που περνούν στoν ημιτελικό γύρο του MITEF Greece Startup Competition

Το πρόγραμμα της δεύτερης φάσης ξεκινά από τις 27 Ιανουαρίου και θα λήξει στις 2 Μαΐου και οι ομάδες θα συνεργαστούν με έμπειρους επαγγελματίες. 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού MITEF Greece  Startup  Competition 2017, που διεξάγεται για τρίτη συνεχή φορά στη χώρα μας, ανακοινώνοντας τις ομάδες που προκρίθηκαν στoν ημιτελικό γύρο.

O διαγωνισμός στοχεύει στο να συμβάλει ουσιαστικά στη δυναμική ανάπτυξη, την ποιοτική αναβάθμιση και την προώθηση της ελληνικής τεχνολογικής επιχειρηματικότητας.

Οι 25 ομάδες που αναδείχθηκαν και εντάσσονται πλέον στο 3μηνο πρόγραμμα του διαγωνισμού, το οποίο περιλαμβάνει mentoring & workshops, είναι με αλφαβητική σειρά οι ακόλουθες: 10Muse, Active Social Networking (ASN), Blueline, CityCrop Automated Indoor Farming, Cube RM, Cyclefi, Datalization, Entranet, Exclusivi Ltd., FixGuard, Fresh Strips B.V., Hotelsonspot, JourneyPost, LilTECH, Metis Seagrass, OpenIchnos, QBRIQ, Save Bees, SentiGeek, SportsElectroceuticals, Spotawheel, Tesibit, 3asyR Ltd., TOORISTAS Private Company, και Wifins.

Αξίζει να σημειωθεί πως  από τις ομάδες που πέρασαν στον επόμενο γύρο 6 ανήκουν στο χώρο του Internet & Web, 1 στον τομέα της Βιοτεχνολογίας & Υγείας, 1 στον τομέα της Νανοτεχνολογίας, 10 στο χώρο του Software, 1 στο χώρο των Μεταφορών, 2 στο χώρο του Computer & Electronics Hardware, ενώ τέλος 4 εξ’ αυτών ειδικεύονται σε άλλους τομείς.

Το πρόγραμμα της δεύτερης φάσης ξεκινά από τις 27 Ιανουαρίου και θα λήξει στις 2 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια αυτού αξιόλογοι μέντορες της ελληνικής και διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής σκηνής θα καθοδηγήσουν τις ομάδες. Παράλληλα,  οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν σε σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων επιχειρηματικού ενδιαφέροντος όπως Perfect Pitch, Νομικά θέματα, Marketing & Επικοινωνία, Στρατηγικές Ανάπτυξης & Χρηματικό-οικονομικά, και Ανθρώπινο Δυναμικό, που θα πραγματοποιηθούν από στρατηγικούς συνεργάτες του MITEF Greece. Για τη φετινή χρονιά μεγάλο μέρος του περιεχομένου των εργαστηρίων θα εμπλουτιστεί με υλικό από προγράμματα επιχειρηματικότητας, που πραγματοποιούνται στο πανεπιστήμιο του MIT, με την υποστήριξη και εισηγήσεις από την EY. Στο τέλος του 3μηνου προγράμματος οι 10 επικρατέστερες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη και τελική φάση.

H Τελετή Λήξης και Απονομής του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου, 2017, στην Αθήνα. Την ημέρα εκείνη οι 10 finalists θα παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους πρόταση μπροστά στο κοινό και η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις 3 νικήτριες ομάδες οι οποίες θα προβάλλουν: α) σημαντική βελτίωση της αξίας της επιχειρηματικής τους πρότασης, και β) τις σημαντικότερες προοπτικές εμπορικής αξιοποίησης και ανταγωνιστικής παρουσίας στη διεθνή αγορά. Πέρα από τη βράβευση και απονομή χρηματικών και σε είδος επάθλων, το βασικό και κυριότερο όφελος για τους νικητές αποτελεί η διεθνής αναγνώριση. Ειδικότερα, οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να προβληθούν μέσα από το MITEF Global, το διεθνές μη κερδοσκοπικό δίκτυο, που ασχολείται με την καινοτομία και την τεχνολογική επιχειρηματικότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστοσελίδα www.mitefgreece.org/ και τα social media του ΜΙΤΕF Greece.