Η αγαπημένη μάρκα αυτοκινήτου του James Bond φλερτάρει με τις αγορές

Η αγαπημένη μάρκα αυτοκινήτου του James Bond φλερτάρει με τις αγορές

Και η προσδοκώμενη αποτίμησή της αγγίζει τις 5 δισεκατομμύρια λίρες.

 

Η Aston Martin επιδιώκει να πετύχει αποτίμηση αξίας 5 δισεκατομμυρίων λιρών σε μια πιθανή αρχική δημόσια προσφορά, σύμφωνα με πηγές με γνώση των εξελίξεων.

Η βρετανική εταιρεία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων βρίσκεται σε συζητήσεις με συμβούλους ως προς το ύψος της αποτίμησης, που αναμένεται να φέρει την αξία της εταιρείας σε επίπεδο ίδιο με εκείνο της Ferrari NV, ανέφεραν οι ανώνυμες πηγές.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών για μια αρχική δημόσια προσφορά φέτος θα μπορούσε να ενισχυθεί από τη σχεδιαζόμενη επέκταση της εταιρείας στον επικερδή χώρο των οχημάτων SUV το 2019. Μια πώληση μετοχών της Aston Martin στο Λονδίνο θα σφραγίσει την επάνοδο της γνωστής μάρκας αυτοκινήτων και θα τεστάρει τις διαθέσεις των επενδυτών ως προς τις βρετανικές εταιρείες, ενόψει της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάρτιο του 2019.

Η εταιρεία, η οποία είναι γνωστή για τη σύνδεσή της με τις κατασκοπευτικές ταινίες του James Bond, ξεπέρασε τις 5.000 παραδόσεις πέρυσι, για πρώτη φορά από το 2008, και αναμένεται να υπερβεί κατά πολύ την πρόβλεψη εσόδων της για το 2017.

Πάντως, δεν έχει ληφθεί ακόμα κάποια οριστική απόφαση ως προς την είσοδο της εταιρείας στο χρηματιστήριο και οι σύμβουλοι φέρονται να εξετάζουν κι άλλες λύσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία, ανέφεραν οι πηγές.

«Είναι πάγια πολιτική της Aston Martin να μην σχολιάζει φήμες σχετικά με το μελλοντικό ιδιοκτησιακό καθεστώς και την κεφαλαιακή δομή της εταιρείας» είπε ο Simon Sproule, εκπρόσωπος της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η εταιρεία ελέγχεται από την Investindustrial Advisors και επενδυτές από το Κουβέιτ.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της Aston Martin, η εταιρεία θα αρχίσει να παράγει το SUV μοντέλο DBX στο νέο εργοστάσιό της στην Ουαλία το 2019.

Και το 2020 η IHS Markit εκτιμά ότι οι πωλήσεις της εταιρείας θα αυξηθούν κατά 60% και θα αγγίξουν τα 8.250 οχήματα.