Η άγνωστη εταιρεία gaming που αξίζει $1 δισ. και άνοιξε την όρεξη της Microsoft

Η άγνωστη εταιρεία gaming που αξίζει $1 δισ. και άνοιξε την όρεξη της Microsoft

Η Razer είναι από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες εξαρτημάτων gaming και καθημερινά εφευρίσκει το μέλλον του χώρου.

Η Razer έχει έδρα την Καλιφόρνια και κατασκευάζει hardware (χειριστήρια, ποντίκια, πληκτρολόγια) για παιχνίδια σε κονσόλες και PC. Πρόσφατα επεκτάθηκε στη δημιουργία φορετών εξαρτημάτων (κάσκες, μικρόφωνα, ακουστικά κ.ά.) για Virtual Reality παιχνίδια, ακόμα και σε ειδικά διαμορφωμένα laptop.

Στο χώρο των video games η Razer δεν είναι απλά γνωστή, είναι από εκείνες που έχουν «σηκώσει» αρκετά κεφάλαια, το 2011 και το 2014, για να αναπτυχθούν και να επικεντρώσουν στα επόμενα βήματά τους. Ιδρύθηκε το 1998 και σήμερα κατέχει το 30% της παγκόσμιας αγοράς πληκτρολογίων και ποντικιών για gaming, μια αγορά που στο σύνολό της υπολογίζεται στα 2,1 δισ. δολάρια.

Οι αναλυτές εκτιμούν πως η Razer λόγω της εμπειρίας της και της θέσης της στην αγορά -αλλά και επειδή κατασκευάζει η ίδια το software με το οποίο λειτουργούν οι συσκευές της- θα ήταν ιδανικός στόχος εξαγοράς από τη Microsoft η οποία σχεδιάζει δυναμικότερη παρουσία στον χώρο των παιχνιδιών μέσα από τα Windows 10.

Σήμερα η Razer έχει 400 υπαλλήλους και 10 γραφεία σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία. Καταφέρνει και ανταγωνίζεται γίγαντες όπως οι Logitech, Mad Catz, Corsair και SteelSeries επειδή έχει επιλέξει να είναι κατασκευαστής της δικής της πλατφόρμας και όχι απλώς να φτιάχνει χειριστήρια. Είναι πια ο No1 κατασκευαστής gaming πληκτρολογίων και ποντικιών στον κόσμο.

Η κοινότητα της Razer υπολογίζεται σε 11,5 εκατ. χρήστες (οι 3,7 εκατ. είναι ενεργοί καθημερινά) οι οποίοι χρησιμοποιούν όχι μόνο τα προϊόντα της, αλλά και το ειδικό δίκτυο Voice Over IP για επικοινωνία μεταξύ τους. Η εταιρεία έχει πουλήσει 13.5 εκατ. συσκευές και εγγράφει περίπου 20.000 νέους gamers ημερησίως.