Η Airbnb χωρίζει τις πληρωμές ακόμη και σε 16 διαφορετικούς ενοικιαστές

Η Airbnb χωρίζει τις πληρωμές ακόμη και σε 16 διαφορετικούς ενοικιαστές
The logos of Airbnb Inc. sit on banners displayed outside a media event in Johannesburg, South Africa, on Monday, July 27, 2015. Airbnb is hoping to spread its unique brand of hospitality throughout Africa. Photographer: Waldo Swiegers/Bloomberg via Getty Images

Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μοιράζονται τα έξοδα.

 

Η Airbnb δίνει πλέον τη δυνατότητα στους ενοικιαστές να μοιράζονται τις πληρωμές σπιτιών. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, μέχρι και 16 χρήστες θα μπορούν να πληρώνουν ο καθένας το μερίδιό του στον ιδιοκτήτη της κατοικίας που μένουν, αλλάζοντας την πολιτική πληρωμής μόνο από έναν λογαριασμό που ίσχυε ως τώρα.

Η απαιτούμενη πληρωμή θα χωρίζεται αυτόματα, αλλά θα δίνεται πάντα η δυνατότητα σε κάποιον να πληρώνει για πάνω από ένα άτομο.

Πέρσι ο CEO της εταιρείας Brian Chesky είχε ρωτήσει στο Twitter τον κόσμο τι είναι αυτό που θα ήθελαν να δουν στην πλατφόρμα να αλλάζει. Οι περισσότερες απαντήσεις ζητούσαν τον διαμοιρασμό της πληρωμής σε πάνω από έναν χρήστη.

Η επιλογή αυτή έχει προφανώς στόχο να προσελκύσει περισσότερους πελάτες στην εταιρεία. Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου της νέας λειτουργίας, η εταιρεία διαπίστωσε ότι το 30% των κρατήσεων προήλθε από άτομα τα οποία δημιούργησαν νέους λογαριασμούς στην πλατφόρμα. Η δοκιμή ήταν, μάλιστα, μαζική, καθώς αφορούσε 80.000 χρήστες από 175 χώρες.