Η Airbnb κάνει ευκολότερο το επιχειρηματικό ταξίδι

Η Airbnb κάνει ευκολότερο το επιχειρηματικό ταξίδι
The logos of Airbnb Inc. sit on banners displayed outside a media event in Johannesburg, South Africa, on Monday, July 27, 2015. Airbnb is hoping to spread its unique brand of hospitality throughout Africa. Photographer: Waldo Swiegers/Bloomberg via Getty Images

Μέσω της συνεργασίας της με τη WeWork.

Η Airbnb θέλει να καταστήσει ευκολότερη την εύρεση γραφείου και χώρου εργασίας για τους επιχειρηματίες στα ταξίδια τους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Airbnb σχεδιάζει να ενώσει τις δυνάμεις της με την εταιρεία διαμοιραζόμενου χώρου εργασίας WeWork για να επιτρέψει στους επιχειρηματίες ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν την Airbnb για την εύρεση χώρου διαμονής να χρησιμοποιούν τη WeWork για να βρίσκουν γραφείο, αίθουσα συσκέψεων, ή άλλον επαγγελματικό χώρο.

Αυτό τουλάχιστον μεταδίδει το Bloomberg, δίχως οι εταιρείες να έχουν αποκαλύψει μέχρι τώρα τις λεπτομέρειες του προγράμματος.

Επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, το Bloomberg αναφέρει ότι η Airbnb και η WeWork έχουν αρχίσει να «τρέχουν» δοκιμαστικά το πρόγραμμα σε έξι πόλεις: Σικάγο, Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Ουάσινγκτον, Λονδίνο και Σίδνεϊ.

Το Fortune απευθύνθηκε στην Airbnb αλλά η εταιρεία δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο.

Η συνεργασία με τη WeWork εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια της Airbnb να προσελκύσει περισσότερους νέους επιχειρηματικούς ταξιδιώτες, απομακρύνοντάς τους από τις αλυσίδες ξενοδοχείων. Τον Απρίλιο, η γνωστή startup ανακοίνωσε ότι πάνω από 250.000 εταιρείες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα της για να κλείσουν επιχειρηματικά ταξίδια για τους εργαζομένους τους.

Η Airbnb προσφέρει ένα εργαλείο έρευνας ‘Business Travel Ready’ που φιλτράρει κάθε κατοικία ανάλογα με το αν είναι κατάλληλη για επιχειρηματίες ταξιδιώτες.

Στις αρχές της εβδομάδας, μάλιστα, η εταιρεία σημείωσε ότι παρατηρείται αύξηση της χρήσης της υπηρεσίας για επιχειρηματικά ταξίδια στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού, χάρη στη βοήθεια εταιρειών όπως η Hyundai, η οποία προσφέρει στους εργαζομένους της τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την Airbnb για τα επιχειρηματικά ταξίδια τους.

Πηγή: fortune.com