Η Alibaba αποκλιμακώνει την ένταση μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας με εισαγωγές 200 δισ. δολαρίων

Η Alibaba αποκλιμακώνει την ένταση μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας με εισαγωγές 200 δισ. δολαρίων

Ο τεχνολογικό κολοσσός σχεδιάζει να βοηθήσει τις ξένες επιχειρήσεις να πουλήσουν προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων στην κινεζική αγορά μέσα στην επόμενη πενταετία.

Στην αποκλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ θέλει να συμβάλλει η Alibaba, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να βοηθήσει τις ξένες επιχειρήσεις να πουλήσουν προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων στην κινεζική αγορά μέσα στην επόμενη πενταετία. Ο κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου πιστεύει ότι οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες του μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην αύξηση των κινεζικών εισαγωγών και τον περιορισμό των τεράστιων εμπορικών πλεονασμάτων.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε ώστε να έρθουν τα αγαθά του κόσμου στους καταναλωτές της Κίνας» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Alibaba, Ντάνιελ Ζαγκ σε ομιλία του για το πώς θα δοθεί ώθηση στις κινεζικές εισαγωγές.

Μία ημέρα νωρίτερα ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, δεσμεύθηκε ότι η χώρα του θα εισάγει αγαθά αξίας 30 τρισ. δολαρίων και υπηρεσίες της τάξης των 10 τρισ. δολαρίων μέσα στα επόμενα 15 χρόνια.

Υπενθυμίζεται το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας έναντι των ΗΠΑ εκτινάχθηκε σε επίπεδα ρεκόρ τον Σεπτέμβριο. Σι και Τραμπ ύστερα από μία ψυχροπολεμική περίοδο, επιδιώκουν επαναπροσέγγιση. Κρίσιμο θα είναι το ραντεβού τους στο πλαίσιο της Συνόδου του G20.