Η Amazon θα κυκλοφορήσει τα δικά της τρόφιμα

Η Amazon θα κυκλοφορήσει τα δικά της τρόφιμα

Γάλα, δημητριακές και παιδικές τροφές με την υπογραφή της Amazon.

Η Amazon είναι ο «βραχνάς» πολλών εταιρειών που πουλάνε προϊόντα. Από σήμερα και τα καταστήματα τροφίμων πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν αφού η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα έχει πλέον τα δικά της τρόφιμα.

Σύμφωνα με το Wall Street Journal, η σειρά αυτή θα συμπεριλαμβάνει γάλα, δημητριακές και παιδικές τροφές, κάτω από την «ομπρέλα» των Amazon Elements που ξεκίνησαν το περασμένο έτος.

Αυτό σημαίνει είναι οι παιδικές τροφές και τα δημητριακά της Amazon θα ανταγωνίζονται πλέον τα προϊόντα των μεγάλων εταιρειών στο Amazon.com, όπως η Gerber και η Kellogg.

Ενώ η Amazon διαθέτει ήδη άλλα προϊόντα με τη δική της ετικέτα, όπως τα Amazon Basics, τα Elements πρόκειται για ένα νέο κεφάλαιο.

Η στρατηγική των Basics κινείται προς τις κατηγορίες προϊόντων όπου οι αγοραστές δεν έχουν μια ισχυρή προτίμηση για τις μάρκες και όπου τα «δυνατά ονόματα» δεν κυριαρχούν. Αλλά με τα Elements, η Amazon φαίνεται πως στρέφει το ενδιαφέρον της στον ανταγωνισμό επί ίσοις όροις με τις μεγάλες μάρκες.

Κίνηση πρώτη: Η μεγάλη διαφήμιση που έχει «κυριεύσει» στην κεντρική σελίδα και κάνει λόγο για την μοναδική εμπειρία του Amazon shopping.

Αυτή τη στιγμή, τα υπόλοιπα εμπορικά σήματα ειδών παντοπωλείου παρακολουθούν προσεκτικά ώστε να δουν πόσο «επιθετικά» θα κινηθεί η Amazon και αν θα δώσει προνομιακή θέση στα διαφημιστικά banners στη κατηγορία των Elements.