Η αναγνώριση προσώπου ίσως «σκοτώσει» το Touch ID στα iPhone

Η αναγνώριση προσώπου ίσως «σκοτώσει» το Touch ID στα iPhone

Κι αυτό αναμένεται να συμβεί του χρόνου.

 

του Don Reisinger

Η πιο πρόσφατη βιομετρική λειτουργία ασφαλείας της Apple ίσως προστεθεί σε όλα τα iPhone του χρόνου.

Σε σημείωμά του στους επενδυτές, ο Ming-Chi Kuo, αναλυτής της KGI Securities, σημείωσε ότι η Apple σχεδιάζει να ενσωματώσει τον σαρωτή προσώπου Face ID σε όλα τα iPhone που θα λανσαριστούν του χρόνου.

Επιπλέον, ο Kuo – ο οποίος γενικά έχει καλή …παράδοση στο να προβλέπει τις επόμενες κινήσεις της Apple – είπε ότι η Apple θα καταργήσει τον αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος Touch ID στα μελλοντικά iPhone και θα βασίζεται αποκλειστικά στο Face ID για την ταυτοποίηση του ατόμου και την πρόσβασή του στο λογισμικό της συσκευής.

Η Apple αποκάλυψε τον νέο σαρωτή Face ID τον περασμένο μήνα. Η λειτουργία χρησιμοποιεί μια ποικιλία τεχνολογιών, όπως υπέρυθρες ακτίνες και κάμερα, για τη σάρωση του προσώπου. Αν η ταυτότητα του ατόμου επιβεβαιωθεί από τη σάρωση, τότε αυτό αποκτά πρόσβαση στο iOS καθώς και τη δυνατότητα αγορών μέσω της υπηρεσίας κινητών πληρωμών Apple Pay.

Η Apple δήλωσε ότι το Face ID, το οποίο φέτος είναι διαθέσιμο μόνο στο iPhone X, είναι πολύ πιο ασφαλές από τον αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος Touch ID.

Η εταιρεία άρχισε να προσφέρει τον αισθητήρα Touch ID από το 2013, στις συσκευές iPhone 5s. Όπως και το Face ID, χρησιμοποιείται για να αποκτάται πρόσβαση στο λογισμικό και στο σύστημα πληρωμών μέσω κινητού.

Σύμφωνα με τον Kuo, το σημείωμα του οποίου επικαλέστηκε η ιστοσελίδα AppleInsider, η Apple θεωρεί ότι το Face ID είναι ανώτερο άλλων ανταγωνιστικών σαρωτών προσώπου και επιζητά να το χρησιμοποιήσει ως «συγκριτικό πλεονέκτημα» στην αγορά smartphone. Και φαίνεται ότι το Touch ID δεν εξυπηρετεί αυτό το σχέδιο.

Σε κάθε περίπτωση, το Face ID της Apple θα αρχίσει να δοκιμάζεται από τους καταναλωτές από τις 3 Νοεμβρίου και μετά, όταν κυκλοφορήσει το iPhone X. Η Apple δεν αναμένεται να παρουσιάσει νέες συσκευές iPhone – με ή χωρίς Face ID – φέτος.