Οι άνθρωποι θα έχουν γίνει υβρίδια μέχρι το 2030

Οι άνθρωποι θα έχουν γίνει υβρίδια μέχρι το 2030

Ο Ray Kurzweil, διευθυντής μηχανολογίας στη Google, προβλέπει πως μέχρι το 2030 οι άνθρωποι θα διαθέτουν τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Kurzweil προβλέπει πως οι άνθρωποι θα γίνουν υβρίδια μέχρι τη δεκαετία του 2030. Αυτό σημαίνει ότι το μυαλό μας θα είναι σε θέση να συνδεθεί άμεσα με ένα δίκτυο, στο οποίο θα είναι συνδεδεμένοι χιλιάδες υπολογιστές, οι οποίοι οι θα αυξάνουν την ήδη υπάρχουσα νοημοσύνη μας. Σύμφωνα με τον Kurzweil, ο εγκέφαλός μας θα συνδέεται μέσω νανοτεχνολογίας με μικροσκοπικά ρομπότ κατασκευασμένα από κλώνους του DNA.

Όσο μεγαλύτερο και όσο πιο περίπλοκο είναι το δίκτυο των υπολογιστών που θα αναπτυχθεί, τόσο πιο προηγμένη θα είναι η σκέψη μας. Μάλιστα, ο Kurzweil θεωρεί πως μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 2030 ή στις αρχές της δεκαετίας του 2040, η σκέψη μας θα είναι κυρίως μη-βιολογική.

O Kurzweil, ο οποίος είναι γνωστός ως ένας από τους κορυφαίους εφευρέτες του κόσμου, έχει κάνει και στο παρελθόν προβλέψεις . Στη δεκαετία του ’90, έκανε 147 προβλέψεις για το 2009. Το 2010, ανέλυσε τις προβλέψεις του και το 86% εξ αυτών ήταν σωστές. Ο ίδιος έδωσε ένα “Β” στον εαυτό του.

Στις σωστές προβλέψεις του συγκαταλέγεται η χρήση κυρίως φορητών υπολογιστών μέχρι το 2009, το ασύρματο δίκτυο, καθώς και τα γυαλιά τύπου Google Glass.

«Όπως έγραψα 20 χρόνια πριν, η τεχνολογία είναι ένα δίκοπο μαχαίρι. Είναι μία φωτιά που μπορεί να μας βοηθήσει να μαγειρέψουμε και να ζεστάνουμε το φαγητό μας, αλλά μπορεί να κάψει και το σπίτι μας», σχολιάζει ο ίδιος.