Η αντίδραση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας για τη φορολόγηση του Airbnb

Η αντίδραση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας για τη φορολόγηση του Airbnb
Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Τσακίρης μιλάει σε ημερίδα με θέμα: "Ο Ιατρικός Τουρισμός στην πράξη - Το θεσμικό πλαίσιο και οι προϋποθέσεις ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού" σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Σχόλιο του προέδρου του ΞΕΕ, Γιώργου Τσακίρη, με αφορμή το νέο φορολογικό πλαίσιο για τις ενοικιάσεις σπιτιών.

Πρώτο βήμα για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού και της παραοικονομίας στον τουρισμό είναι το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των παράνομων μισθώσεων, δήλωσε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Τσακίρης.

“Η κατάθεση της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας που ρυθμίζει τους όρους και  τη φορολόγηση των εισοδημάτων  για τα μη αδειοδοτημένα καταλύματα και σπίτια, που ενοικιάζονται σε τουρίστες,  στα πλαίσια  της σκιώδους  οικονομίας,  έρχεται επιτέλους να ρυθμίσει ένα θέμα το οποίο το Ξ.Ε.Ε., με αδιάλειπτες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια, τοποθέτησε στην ατζέντα του δημοσίου διαλόγου”, τονίζει ο κ. Τσακίρης.

“Προσκομίζοντας εμπεριστατωμένα στοιχεία και μελέτες, αποδείξαμε τις καταστροφικές συνέπειες που επιφέρει η ανεξέλεγκτη ενοικίαση διαμερισμάτων ιδιωτών στην ποιότητα του τουρισμού και της ζωής στις γειτονιές, στην προστασία των καταναλωτών, στις τιμές των ενοικίων, αλλά και στα δημόσια έσοδα και την απασχόληση”, σημειώνει ο πρόεδρος του ΞΕΕ.