Η απάντηση της Microsoft στο Slack

Η απάντηση της Microsoft στο Slack

Μια νέα λειτουργία μόνο για εταιρείες. 

Τη δημιουργία του Microsoft Teams με Android, iOS, Mac, Windows και web apps ανακοίνωσε η Microsoft, μια εφαρμογή που θα είναι διαθέσιμη σε 181 χώρες και σε 19 γλώσσες.

Η απάντηση του τεχνολογικού κολοσσού στο Slack είναι κομμάτι του Office 365, κάτι το οποίο σημαίνει ότι το Microsoft Teams είναι μόνο για εταιρείες και δεν υπάρχει πρόβλεψη για κάποια δωρεάν εκδοχή για τους χρήστες.

Επί της ουσίας είναι μια web-based chat εφαρμογή που απευθύνεται στις επιχειρήσεις και τα σχολεία, παρόλο που δεν έχουν πρόσβαση ακόμα, και τα οποία έχει διάφορες ομάδες να δουλεύουν πάνω στο ίδιο project.

Για να γίνει πιο εύκολη η επικοινωνία η υπηρεσία διαθέτει κανάλια / ομάδες, προσωπικά μηνύματα, Skype και ηχητικά μηνύματα, τις λειτουργίες του Office 365 (Word, Excel και τα αρχεία PowerPoint), OneDrive υποστήριξη, Power BI και Planner, καθώς και τα αγαπημένα μεταξύ των νέων emoji, εικόνες Giphy, μιμίδια (memes) και πολλά ακόμα.

Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ή να απενεργοποιήσετε χρειάζονται μερικά απλά βήματα.

Αφού εγκαταστήσετε το Office 365, κάνετε κλικ στις Ρυθμίσεις, Services & Add Ins, και στη συνέχεια επιλέγετε το Microsoft Teams.

Από εκεί θα μπορέσετε να διαχειριστείτε μια σειρά από εφαρμογές όπως την εμφάνιση των προφίλ των χρηστών, να απενεργοποιήστε βίντεο και τη κοινή χρήση οθόνης σε κλήσεις και meetings, την χρήση bots και πολλά ακόμα.

Ήδη πάνω από 50.000 εταιρείες χρησιμοποιούν το Microsoft Teams και η εταιρεία έχει προσθέσει περίπου100 νέες λειτουργίες, όπως 1:1 κλήσεις σε κινητά, συμπεριλαμβανομένων βιντεοκλήσεων σε Android, δυνατότητα αποστολής email σε κάθε κανάλι ξεχωριστά, προστασία αρχείων κλπ.

Για όσους είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, να ενημερώσουμε ότι η πλατφόρμα είναι συμβατή με τα πρότυπα: ISO 27001, ISO 27018, SSAE16 SOC 1 και SOC 2, HIPAA, και τις πρότυπες ρήτρες της ΕΕ.