Οι απειλές στην κυριαρχία των τηλεφώνων Samsung και Apple αυξάνονται παγκοσμίως

Οι απειλές στην κυριαρχία των τηλεφώνων Samsung και Apple αυξάνονται παγκοσμίως
BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 22: Visitors look at the new Samsung Galaxy S7 on the opening day of the World Mobile Congress at the Fira Gran Via Complex on February 22, 2016 in Barcelona, Spain. The annual Mobile World Congress hosts some of the world's largest communications companies, with many unveiling their latest phones and wearables gadgets. (Photo by David Ramos/Getty Images)

Η Huawei και άλλοι κατασκευαστές τηλεφώνων από την Ασία γίνονται ολοένα και πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά των smartphone.

Η Samsung και η Apple παραμένουν οι δύο μεγαλύτεροι πωλητές smartphone στον κόσμο, αλλά οι απειλές στην ηγεμονία τους αυξάνονται.

Κινέζικες εταιρείες κατασκευής τηλεφώνων, όπως η Huawei και η Xiaomi, κερδίζουν μερίδιο αγοράς σε ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές, ενώ οι καταναλωτές στις αναπτυγμένες αγορές γίνονται ολοένα και πιο διστακτικοί να αλλάζουν μάρκες. Αυτό, τουλάχιστον, επισημαίνει η εταιρεία έρευνας αγοράς Kantar Worldpanel.

«Όμως, όποιος εστιάζει σ’ αυτούς τους δύο γιγαντιαίους ανταγωνιστές χάνει την ευρύτερη εικόνα» έγραψε η αναλύτρια της Kantar, Λόρεν Γκένβερ.

«Η Apple και η Samsung πρέπει να πάψουν να ανησυχούν τόσο η μία για την άλλη και να κοιτάξουν τριγύρω τους, καθώς η Huawei στοχεύει να προσπεράσει την Apple ως η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής smartphone στον κόσμο μέχρι το 2020, ενώ φημολογείται ότι και η Google πρόκειται να εισέλθει στην αγορά συσκευών».

Σύμφωνα με την Kantar, στις Ηνωμένες Πολιτείες το 37% των smartphone που πωλήθηκαν από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι τον Μάιο ήταν Samsung και το 29% Apple.

Όμως, η απόσταση είναι μικρότερη όσον αφορά τα βασικά μοντέλα των δύο εταιρειών: οι διάφορες εκδοχές του Galaxy S7 της Samsung εξασφάλισαν μερίδιο 16% της αγοράς, έναντι 15% των μοντέλων στη σειρά iPhone 6S της Apple.

Στην Κίνα, όμως, η Samsung έχει μερίδιο μόλις 9% των πωλήσεων και η Apple 20%, ενώ η εγχώρια εταιρεία Huawei κερδίζει και τις δύο με 26% της αγοράς ενώ η Xiaomi ελέγχει το 19%. Τέλος, η ανερχόμενη εταιρεία Oppo τετραπλασίασε το μερίδιό της στο 8%.

Στην Ινδία, ηγείται η Samsung ενώ ακολουθούν οι Micromax και Xiaomi.

«Η Apple και η Samsung καλό θα ήταν να αρχίσουν να ανησυχούν για άλλους ανταγωνιστές τους και το ευρύτερο μεταλλασσόμενο τοπίο της αγοράς» καταλήγει η Γκένβερ.