Η APIVITA μεγάλος χορηγός του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Η APIVITA μεγάλος χορηγός του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Η εταιρεία γιορτάζει το 2019 τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της και εγκαινιάζει τον εορτασμό με αυτή την ιδιαίτερα σημαντική καλλιτεχνική συνέργεια.

Η APIVITA είναι ο πρώτος «ΧΟΡΗΓΟΣ ΜΠΑΛΕΤΟΥ» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για την καλλιτεχνική περίοδο 2018/2019, στηρίζοντας έμπρακτα έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς οργανισμούς στη χώρα μας, που από το 1939 λειτουργεί ως ενεργός πυρήνας πολιτισμού μέσα από το πολύπλευρο καλλιτεχνικό της έργο.

Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας η APIVITA γιορτάζει το 2019 τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της και εγκαινιάζει τον εορτασμό με αυτή την ιδιαίτερα σημαντική καλλιτεχνική συνέργεια. «Η αγάπη για την τέχνη και τον πολιτισμό αποτελούν για την APIVITA αναπόσπαστο κομμάτι του DNA της και έναν από τους πυλώνες της φιλοσοφίας της, την οποία εξέφραζε από τα πρώτα της βήματα μέσα από ποικίλες συνεργασίες με τον καλλιτεχνικό κόσμο. Η συνεργασία αυτή με την Εθνική Λυρική Σκηνή, μέσα από την υποστήριξη του Μπαλέτου, έρχεται να επισφραγίσει την αγάπη της APIVITA για την καλλιτεχνική δημιουργία, την έμπνευση και την ομορφιά της τέχνης.

Ταυτόχρονα, πρόκειται για μια ιδιαίτερη χρονική στιγμή και για την Εθνική Λυρική Σκηνή, καθώς η μακρά καλλιτεχνική ιστορία του θεσμού συναντάται με τη νέα εποχή στο μοναδικό Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και στο πρόσωπο του νέου Διευθυντή του Μπαλέτου, κ. Κωνσταντίνου Ρήγου, υπό την σκέπη του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, κ. Γιώργου Κουμεντάκη».

«Η καλλιτεχνική περίοδος 2018/19 του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής περιλαμβάνει σπουδαία έργα, πολλά από τα οποία σπανίως έχουν παρουσιαστεί ή παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και εγκαινιάζεται με τη συναρπαστική Λίμνη των Κύκνων, του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, ίσως το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, σε μια νέα φιλόδοξη χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου.

Ο υπέροχος κόσμος στον οποίο μας ταξιδεύουν οι χορευτές του μπαλέτου, η ομορφιά του χορού και η αρμονία της κίνησης, αλλά και η δημιουργική έκφραση ταιριάζουν ιδανικά με τη φιλοσοφία της APIVITA η οποία, από το 1979, δημιουργεί και αναπτύσσει προϊόντα ομορφιάς, που προάγουν έναν αρμονικό τρόπο ζωής, βασισμένα στη μοναδική κοινωνία της μέλισσας και στην ελληνική φύση με την πλούσια βιοποικιλότητά της.

Η συνεργασία ξεκινά επίσημα με την πρεμιέρα της Λίμνης των Κύκνων στην εντυπωσιακή Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018», αναφέρεται στην ανακοίνωση της APIVITA.