Η Apple ενισχύει τις υπηρεσίες streaming με νέο περιεχόμενο

Η Apple ενισχύει τις υπηρεσίες streaming με νέο περιεχόμενο

Στόχος του τεχνολογικού κολοσσού είναι να τονώσει την Apple Music, προκειμένου να ανταγωνιστεί το Spotify.

Η Apple σχεδιάζει να δημιουργήσει δικά της τηλεοπτικά προγράμματα και ταινίες, προκειμένου να ανταγωνιστεί τις αντίπαλες υπηρεσίες streaming.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, στελέχη του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού έχουν έρθει σε επαφή με ανθρώπους του Χόλιγουντ για την παραγωγή αυθεντικού περιεχομένου, κάτι που επιθυμεί να προσφέρει στους πελάτες της έως το τέλος του 2017.

Η κίνηση αυτή έχει επιπλέον στόχο να τονώσει την υπηρεσία Apple Music, μια υπηρεσία streaming που κοστίζει 10 δολάρια το μήνα, προκειμένου η εταιρεία να ανταγωνιστεί το Spotify.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της WSJ, η Apple δεν έχει ακόμη υπογράψει συμφωνίες για νέα προγράμματα, καθώς αυτό το διάστημα δημιουργεί μια επιχειρηματική στρατηγική που θα βασίζεται στο αυθεντικό περιεχόμενο. Τα σχέδια για ταινίες είναι ακόμη σε πολύ πρώιμα στάδια.

Σημειώνεται ότι η τεχνολογική εταιρεία ανακοίνωσε το Δεκέμβριο ότι μετρά περίπου 20 εκατ. συνδρομητές στην υπηρεσία αυτή, ενώ το Spotify έχει περίπου 40 εκατ. συνδρομητές σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή του το Σεπτέμβριο.