Η Apple επιστρέφει… στα θρανία

Η Apple επιστρέφει… στα θρανία
epa06483388 People enter the Apple Store in Seoul, South Korea, 29 January 2018. The store, which opened on 27 January, is Apple's first official retail store in South Korea. EPA/KIM HEE-CHUL Photo:

Η τεχνολογική εταιρεία βάζει τους μαθητές και τους καθηγητές στο επίκεντρο με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της για τον χώρο της εκπαίδευσης.

 

του Don Reisinger

Η Apple έβαλε τους σπουδαστές και τους καθηγητές στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο την Τρίτη.

Η παρουσίαση ήταν εστιασμένη στο λογισμικό, με την παρουσίαση μόλις μιας νέας συσκευής – ενός αναβαθμισμένου iPad.

Η Apple επικεντρώθηκε στο λογισμικό και στις υπηρεσίες για τα σχολεία, καθώς προσπαθεί να ανταγωνιστεί τη Microsoft και τη Google, οι οποίες επίσης στρέφουν την προσοχή τους στην αγορά της εκπαίδευσης.

Στην πραγματικότητα, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης η Apple έριχνε κάποιες μπηχτές για τους ανταγωνιστές της, λέγοντας ότι το hardware και το λογισμικό της είναι το καλύτερο για τους μαθητές και τους δασκάλους. Φυσικά, αυτό το συμπέρασμα είναι υπό συζήτηση.

Ακολουθεί μια σύντομη επισκόπηση των ανακοινώσεων της Apple σχετικά με την εκπαίδευση:

Everyone Can Create

Το Everyone Can Create είναι μια νέα συλλογή από δωρεάν πόρους μάθησης και οδηγούς διδασκαλίας για τα πρόσφατα παρουσιασμένα iPad της εταιρείας. Έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τους μαθητές να μάθουν και να αναπτύξουν δεξιότητες σχεδίασης, μουσικής, παραγωγής βίντεο και φωτογραφίας, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Η υπηρεσία, η οποία διατίθεται δωρεάν στους καθηγητές, θα χρησιμοποιεί επίσης το Apple Pencil, έτσι ώστε οι μαθητές να μπορούν να σχεδιάζουν σε iPad.

Schoolwork

Η Apple παρουσίασε επίσης μια νέα εφαρμογή για iPad που ονομάζεται Schoolwork, με την οποία μπορούν οι δάσκαλοι να δίνουν εργασίες και να παρακολουθούν την απόδοσή των μαθητών τους. Περιλαμβάνει επίσης μια λειτουργία Handouts, έτσι ώστε οι καθηγητές να μπορούν να αποστέλλουν εργασίες ψηφιακά στους μαθητές τους.

Πολλές εφαρμογές που εστιάζουν στην εκπαίδευση δουλεύουν με το Schoolwork, συμπεριλαμβανομένων των Nearpod και Tynker, δήλωσε η Apple. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης μια νέα λειτουργία που ονομάζεται ClassKit, η οποία θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να ενσωματώσουν τη συμβατότητα με το Schoolwork στις εφαρμογές τους.

Classroom για Mac

Το Classroom είναι μια εφαρμογή της Apple που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους εκπαιδευτικούς να διαχειρίζονται όλα τα iPad σε μια τάξη και τους επιτρέπει να αποφασίζουν τι εμφανίζεται στις οθόνες τους. Κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος, για παράδειγμα, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ανοίξουν μια εφαρμογή σε όλα τα iPad των μαθητών ή να δείξουν σε όλους τα ίδια έγγραφα.

Στην ίδια εκδήλωση, η Apple δήλωσε ότι μια δοκιμαστική έκδοση της εφαρμογής θα είναι διαθέσιμη για Mac τον Ιούνιο.

Πηγή: fortune.com