Η Apple μόλις παρουσίασε τα ανανεωμένα MacBook Pro με βελτιωμένες επιδόσεις

Η Apple μόλις παρουσίασε τα ανανεωμένα MacBook Pro με βελτιωμένες επιδόσεις

Η Apple ενίσχυσε τη σειρά των MacBook της με βελτιωμένη επεξεργαστική ισχύ και νέο πληκτρολόγιο.

του Don Reisinger

Ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε τις αναβαθμίσεις την Πέμπτη, λέγοντας ότι τα MacBook Pro 13 και 15 ιντσών θα προσφέρουν νέα «χαρακτηριστικά pro» που θα τα κάνουν πιο ελκυστικά για τους επαγγελματίες χρήστες.

Το βασικό χαρακτηριστικό των νέων μοντέλων είναι ο αναβαθμισμένος επεξεργαστής Intel Core 8ης γενιάς. Το μοντέλο των 15 ιντσών θα φιλοξενεί ένα εξαπύρηνο τσιπ που θα προσφέρει έως και 70% ταχύτερη απόδοση σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, ενώ το μοντέλο των 13 ιντσών με το τετραπύρηνο τσιπ θα προσφέρει δύο φορές ταχύτερη απόδοση, σύμφωνα με την Apple.

Ως προς τον σχεδιασμό, τίποτα δεν έχει αλλάξει στο MacBook Pro. Ωστόσο, η εταιρεία αναβάθμισε το πληκτρολόγιο, το οποίο προκαλούσε προβλήματα σε προηγούμενα μοντέλα, με μια έκδοση «3ης γενιάς».

Σύμφωνα με την Apple, το νέο πληκτρολόγιο θα είναι πιο ήσυχο. Και οι περισσότεροι χρήστες ελπίζουν ότι δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν ασύγχρονα πλήκτρα και άλλες περίεργες ιδιομορφίες που είχαν τα προηγούμενα MacBook Pro.

Τα νέα MacBook Pro έχουν ενσωματωμένο το Touch Bar, μια οθόνη αφής στο επάνω μέρος του πληκτρολογίου για την πρόσβαση σε μενού εφαρμογών. Υπάρχει επίσης το Touch ID για τη βελτίωση της ασφάλειας και τη χρήση βιομετρικών στοιχείων για την πρόσβαση στο μηχάνημα.

Οι αναβαθμισμένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές της Apple είναι ήδη διαθέσιμοι. Το μοντέλο των 13 ιντσών ξεκινά από τα 1.799 δολάρια και η έκδοση των 15 ιντσών θα σας κοστίσει τουλάχιστον 2.399 δολάρια.