Η Apple «πλησιάζει» το ένα τρισ. δολάρια σε έσοδα στα προϊόντα iOS

Η Apple «πλησιάζει» το ένα τρισ. δολάρια σε έσοδα στα προϊόντα iOS
Tim Cook, chief executive officer of Apple Inc., center, hugs an employee during the sales launch for the iPhone 6 and iPhone 6 Plus at the Apple Inc. store in Palo Alto, California, U.S., on Friday, Sept. 19, 2014. Apple Inc.'s stores attracted long lines of shoppers for the debut of the latest iPhones, indicating healthy demand for the bigger-screen smartphones. The larger iPhone 6 Plus is already selling out at some stores across the U.S. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images

Το πιο «επιτυχημένο προϊόν» του κόσμου φέτος κλείνει τα δέκα χρόνια στην αγορά αγγίζοντας το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.

Η Apple είναι στα «πρόθυρα» να φτάσει το ένα τρισ. δολάρια σε έσοδα από τα προϊόντα που σχετίζονται με το iOS, δεδομένου ότι η εταιρεία παρουσίασε μία τέτοιου είδους συσκευή το 2007, σύμφωνα με τον αναλυτή της Asymco, Horace Dediu.

Ο ίδιος ακόμη εκτιμά ότι το iPhone, μία συσκευή την οποία και αποκαλεί «το πιο επιτυχημένο προϊόν όλων των εποχών», μαζί με τα iPad, iPod Touch, Apple Watch και Apple ΤV, τα οποία όλα χρησιμοποιούν μια έκδοση του iOS, θα φτάσουν αθροιστικά τα 980 δισ. δολάρια σε πωλήσεις μέσα στο 2017, δέκα χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του iPhone στην αγορά. Η εταιρεία αναμένεται να καταγράψει επιπλέον 100 δισ. έσοδα από τις πωλήσεις του App Store και της Apple Music, κι έτσι θα καταφέρει να αγγίξει συνολικά το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.

Ωστόσο, είναι δύσκολο να καθοριστεί πόσα έσοδα έχει λάβει από το κάθε προϊόν της. Για παράδειγμα, η Apple δεν έχει ανακοινώσει ποτέ τις πωλήσεις του Apple Watch, αλλά ούτε του λογισμικού της.

Σημειώνεται ότι ο παραπάνω υπολογισμός δεν περιλαμβάνει τους επιτραπέζιους υπολογιστές της εταιρείας, τα MacBooks και τα σχετικά τους προϊόντα ή τις βοηθητικές συσκευές.

Με ένα τρισ. δολάρια η Apple πλέον «ρίχνει το βλέμμα» στη δεύτερη δεκαετία που ακολουθεί.

«Κατά τη δεύτερη δεκαετία δεν μπορούμε να περιμένουμε ένα νέο “big bang”, αλλά μια ουσιαστική και περαιτέρω βελτίωση. Η αγορά έχει σχεδόν κορεστεί, οπότε η εταιρεία τώρα πρέπει να κερδίσει το ενδιαφέρον των χρηστών του Android, όπως ακριβώς συνέβη και με το Mac», κατλεληξε ο Dediu.