Η Apple θα πουλήσει 300 εκατομμύρια συσκευές το 2013

Η Apple θα πουλήσει 300 εκατομμύρια συσκευές το 2013

Τα Android είναι πρώτη επιλογή στα κινητά τηλέφωνα, ενώ τα Windows προηγούνται στα PC.

Οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών, tablets και κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως θα αυξηθούν κατά 5,9% και θα ανέλθουν σε 2,35 δισεκατομμύρια μονάδες, σύμφωνα με μία έκθεση που εξέδωσε πρόσφατα η εταιρεία ερευνών Gartner.

Όμως, αυτή η ανάπτυξη δεν είναι ομοιογενής. Οι πωλήσεις παραδοσιακών PC θα πέσουν κατά 10,6%, οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων θα αυξηθούν κατά 4,3% και οι πωλήσεις tablets θα αυξηθούν κατά 67,9%.

Αυτή η μεταβαλλόμενη δυναμική δεν ωφελεί μόνο το Android της Google, αλλά και τα iOS και OS X της Apple.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Gartner, το μερίδιο της Apple στη συνολική αγορά συσκευών θα αυξηθεί από 10% το 2012 σε 14% το 2014.

Έρχεται το “iPhone της κρίσης”

«Αν και οι αριθμοί φαίνεται να σχηματίζουν μία σαφή εικόνα ως προς το ποιος είναι ο νικητής στο πεδίο των λειτουργικών συστημάτων στην αγορά συσκευών, η πρόκληση σήμερα είναι να παραμείνεις συναφής σε όλες τις κατηγορίες της αγοράς», ανέφερε η κυρία Μιλανέζι στο δελτίο τύπου της Gartner. «Η Apple έχει την πιο ομοιογενή παρουσία σε όλες τις κατηγορίες συσκευών, ενώ 90% των πωλήσεων Android αφορούν την αγορά κινητών τηλεφώνων και 85% των πωλήσεων της Microsoft εντοπίζονται στην αγορά PC».

Διαβάστε ακόμη: H ελληνική ύφεση θέλει το «μήλο» της