Η Apple βάζει τέλος στις διαδικτυακές διαφημίσεις

Η Apple βάζει τέλος στις διαδικτυακές διαφημίσεις
Apple CEO Tim Cook delivers his keynote address at the Worldwide Developers Conference in San Francisco, California June 8, 2015. REUTERS/Robert Galbraith - RTX1FONW

Η Apple δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες iPhone να μπλοκάρουν όλες τις διαφημίσεις στο Διαδίκτυο.

Ως τεράστιο πλήγμα για τους εκδότες των online μέσων κρίνουν οι αναλυτές την απόφαση της Apple να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες των iPhone να μπλοκάρουν όλες τις διαφημίσεις στο Διαδίκτυο, καθώς πολλοί από αυτούς βασίζονται στη διαφήμιση για την αύξηση ή και τη διατήρηση των εσόδων τους.

Τα στοιχεία, ωστόσο, δείχνουν πως οι χρήστες επιθυμούν εδώ και καιρό το λανσάρισμα μίας εφαρμογής για συνολική φραγή διαφημίσεων. Ο αριθμός των ατόμων που έχουν εγκαταστήσει σχετικές εφαρμογές έχει αυξηθεί κατά 70% σε διάστημα ενός έτους και υπολογίζονται σε περίπου 144 εκατομμύρια άτομα. Εντός του 2015 αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω κατά 50%.

Ο CEO της Apple, Tim Cook, έχει ξεκινήσει πρόσφατα επιθέσεις κατά εξαπέλυσε πρόσφατα επίθεση στη Silicon Valley για το γεγονός ότι οι εταιρείες της συλλέγουν δεδομένα και στοιχεία για τους χρήστες προκειμένου να εξυπηρετήσουν διαφημιστικούς σκοπούς.

Σε ομιλία του νωρίτερα αυτόν τον μήνα επιτέθηκε στο Facebook και τη Google λέγοντας: «Η προστασία της ιδιωτικής ζωής μας δέχεται επίθεση σε πολλά μέτωπα. Μιλώ σε σας στη Silicon Valley, όπου μερικές από τις πιο γνωστές και επιτυχημένες εταιρείες έχουν δημιουργήσει επιχειρήσεις παρέχοντας στους πελάτες τους προσωπικές πληροφορίες. Πουλάνε τα πάντα και προσπαθούν να έχουν κέρδος. Θεωρούμε ότι είναι λάθος. Και αυτό δεν είναι το είδος της εταιρείας που η Apple θέλει να είναι».