Η Arena που «μάχονται» οι λάτρεις του αθλητικού στοιχήματος

Η Arena που «μάχονται» οι λάτρεις του αθλητικού στοιχήματος

Ο Νικόλαος Φράγκος μιλά για την επιτυχία του Arena Cube στο εξωτερικό και τα άμεσα σχέδια της πλατφόρμας αθλητικού στοιχηματισμού.

Τη διαμόρφωση μιας νέας φιλοσοφίας στον τρόπο στοιχηματισμού επιχειρεί η Arena Cube και όπως όλα δείχνουν τα σταθερά βήματα που κάνει, έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς και να «ξεκλειδώνουν» πόρτες στις αγορές του εξωτερικού.

Πρόκειται για την ελληνική εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού τυχερών παιχνιδιών, η οποία από το 2013, όταν και ιδρύθηκε, έχει θέσει ως στρατηγικό της στόχο την αναδιαμόρφωση της παγκόσμιας βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών. Διατηρώντας γραφεία σε Ελλάδα, Μάλτα και Ιταλία, η ομάδα της Arena Cube έχει επιφορτιστεί με τη δημιουργία καινοτόμων και διαφοροποιημένων παιχνιδιών.

Όπως αναφέρει στο fortunegreece.com ο Πρόεδρος και συνιδρυτής της ArenaCube, Νικόλαoς Φράγκος, όλα ξεκίνησαν από την βαθύτερη επιθυμία δημιουργίας ενός περισσότερο συναρπαστικού κόσμου αθλητικού στοιχηματισμού προσαρμοσμένου στις επιταγές της σύγχρονης εποχής. «Θέλαμε να λειτουργούμε ως πηγή πρωτοπόρων ιδεών και προϊόντων. Η καινοτομία μας, που αποτυπώνεται και στο πρώτο μας παιχνίδι, το ArenaChallenge, βασίζεται σε μια δομική αλλαγή στον τρόπο που οι παίκτες χειρίζονται πλέον το κουπόνι τους και στην εισαγωγή του ανταγωνισμού με έναν τρόπο που δεν έχει υπάρξει ξανά στον κλάδο. Φυσικά όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν δυνατά χωρίς την τεχνολογία που υπάρχει σήμερα, η οποία μας επιτρέπει να αναβαθμίσουμε και να διευρύνουμε την απήχησή του κλάδου».

Η επένδυση για τη δημιουργία της πλατφόρμας συνοδεύτηκε από αρκετά ψηφία καθώς, αφού όπως μας εξηγεί ο κ. Φράγκος, όταν αναπτύσσεις μια πλατφόρμα με στόχο να υποστηρίζει εκατομμύρια παίκτες παγκοσμίως δεν γίνεται παρά το επενδυτικό σου πλάνο να είναι αντίστοιχου επιπέδου. Ειδικά όταν δραστηριοποιείσαι σε ένα κλάδο ο οποίος χαρακτηρίζεται από ένα ισχυρό ρυθμιστικό και ελεγκτικό πλαίσιο. «Κάνε την έρευνά σου σωστά, επίλεξε το συνεργάτη σου με σύνεση και να έχεις το θάρρος να κάνεις κάτι λίγο διαφορετικά, είναι η συμβουλή που θα έδινα σε κάποιον που τώρα μπαίνει στο επιχειρείν».

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν θα ήταν στα άμεσα σχέδιά του η είσοδος ενός στρατηγικού επενδυτή, απαντά πως ο πιο σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία μιας ιδέας είναι η χημεία των εταίρων, η ικανότητα τους να επικοινωνούν και να προβλέπουν ή να ανταποκρίνονται σε ζητήματα που προκύπτουν. «Ο καλύτερος στρατηγικός εταίρος είναι αυτός που μια μέρα θα συνειδητοποιήσεις ότι είναι όλα τα παραπάνω χωρίς να το έχεις προσχεδιάσει και στη δική μας περίπτωση έχει συμβεί ακριβώς αυτό».

Το κόστος για να γίνει κάποιος μέλος στο ArenaChallenge είναι μηδενικό, αφού η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ η διαδικασία που ακολουθείται είναι απλή και γρήγορη. Κάθε παίκτης, εφόσον πληροί το ηλικιακό κριτήριο που έχει τεθεί από το ρυθμιστικό πλαίσιο κάθε χώρας, δεν έχει παρά να επισκεφτεί μία από τις στοιχηματικές σελίδες που έχουν το παιχνίδι που τον ενδιαφέρει και να εγγραφεί.

«Ο παίχτης είναι σίγουρος ότι θα λάβει τα κέρδη του»

Υπάρχει κάποιο όριο στο ποσό των χρημάτων που στοιχηματίζονται και πώς είναι σίγουρος κάποιος ότι θα εισπράξει τα κέρδη του; Ο κ. Φράγκος διαβεβαιώνει πως η πλατφόρμα του Arena Cube έχει λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας από τις αρμόδιες αρχές και λειτουργεί πάντα με σεβασμό απέναντι στον εκάστοτε παίκτη. «Αυτό που κάνει το παιχνίδι μας να ξεχωρίζει ,είναι ότι οι παίκτες αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλο και τα κέρδη εισπράττονται από το ποτ με τα χρήματα που ποντάρονται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού όπως γίνεται και στο πόκερ». Αυτό σημαίνει ότι το παιχνίδι έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εξαλείφεται το ρίσκο του παίκτη αν θα λάβει τα κέρδη του και ταυτόχρονα η εταιρεία δεν χρειάζεται να έχει αποθεματικό κεφάλαιο για να μοιράσει τα κέρδη των παικτών.

Πάνω από 4.000 οι εγγεγραμμένοι χρήστες

Από τον Οκτώβριο του 2015 που πραγματοποιήθηκε το λανσάρισμά του στις αγορές, το ArenaChallenge υπάρχει διαθέσιμο σε δέκα πλατφόρμες στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ιταλία, τη Σουηδία, τη Βενεζουέλα, την Τουρκία, τη Μάλτα και την Ελλάδα. Οι εγγραφές έχουν ξεπεράσει τις τέσσερις χιλιάδες με το μέσο ρυθμό εγγραφών σε μηναία βάση να υπολογίζεται σε 20%. «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν υπογεγραμμένες συμφωνίες που μας επιτρέπουν να σχεδιάζουμε την είσοδό μας σε μια χώρα ανά μήνα και φιλοδοξούμε μέχρι το τέλος της χρονιάς το παιχνίδι να βρίσκεται συνολικά σε πάνω από 15 χώρες και 30 στοιχηματικές εταιρείες. Είναι αλήθεια πως οι αριθμοί έχουν ξεπεράσει τους αρχικούς μας υπολογισμούς και αποτυπώνουν τη μεγάλη και γρήγορη αποδοχή τόσο των παικτών όσο και των εταιρειών σε αυτό το νέο τρόπο στοιχηματισμού».

Εξελιγμένα γραφικά, βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη η νέα τάση

Με την εξωστρέφεια να αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό του Arena Cube, η παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις κρίνεται επιβεβλημένη. Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες η διοίκηση της εταιρείας έδωσε το παρόν με δικό της περίπτερο στην έκθεση ICE Totally Gaming, τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση της βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών, συμμετέχοντας με επιτυχία για τρίτη συνεχόμενη φορά. Όπως αναφέρει ο κ. Φράγκος, οι προτάσεις που παρουσιάστηκαν φέτος ήταν επικεντρωμένες κυρίως σε πιο εξελιγμένα γραφικά και στη μείωση των χρόνων που απαιτεί για να ολοκληρωθεί ένα παιχνίδι προκειμένου να βελτιωθεί η εμπειρία του χρήστη.

Πρωταρχικός στόχος παραμένει η ενίσχυση της παρουσίας του ArenaChallenge σε διεθνές επίπεδο, μέσω του στρατηγικού πλάνου που έχει σχεδιαστεί, όπως επίσης και το λανσάρισμα καινοτόμων προϊόντων στο προσεχές διάστημα.