Οι ασκούμενοι της Google βγάζουν περισσότερα χρήματα από σένα

Οι ασκούμενοι της Google βγάζουν περισσότερα χρήματα από σένα

Πρακτική με «μισθό» 6.000 δολάρια τον μήνα.

Οι σκληρές εργασιακές συνθήκες του σήμερα έχουν περιορίσει τις επαγγελματικές διεξόδους των φοιτητών. Μία αμειβόμενη θέση ασκούμενου είναι, πολλές φορές, πολυτέλεια. Ωστόσο υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Glassdoor που ειδικεύεται στην αξιολόγηση θέσεων εργασίας, οι εκπαιδευόμενοι νέοι και νέες της Google αμείβονται με 5.800 δολάρια μηνιαίως, ενώ οι ειδικευμένοι προγραμματιστές κερδίζουν ως και 6.700 δολάρια. Οι θέσεις των ασκούμενων ποικίλουν από τον τομέα των πωλήσεων και του marketing, ως τους υψηλά αμειβόμενους προγραμματιστές λογισμικού. Η προοπτική τριών μηνών πλήρους απασχόλησης, μεταφράζεται σε 20.000 δολάρια!

Η εκπρόσωπος της εταιρίας, από την πλευρά της, δεν αποκαλύπτει τις πληρωμές των υπαλλήλων της. Όμως, για τον Scott Dobroski, διευθυντή επικοινωνίας της Glassdoor, τα ποσά αυτά δεν προκαλούν εντύπωση. «Ο πόλεμος αναζήτησης τεχνολογικών ταλέντων ποτέ δεν σβήνει», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με την Glassdoor, οι ασκούμενοι προγραμματιστές λογισμικού της Microsoft και της Amazon πληρώνονται ακόμη περισσότερα. Οι μισθοί τους ξεκινούν από τα 5.500 και φτάνουν ως τα 7.000 δολάρια για όσους απασχολούνται στα ερευνητικά τους προγράμματα.

Η κινηματογραφική ταινία The Internship που βγήκε πρόσφατα στους κινηματογράφους, παρουσιάζει με γλαφυρότητα τις συνεντεύξεις των υποψήφιων ασκούμενων στην Google, με τους υπεύθυνους της εταιρίας να τους ρωτούν τι θα έκαναν αν είχαν το μέγεθος ενός νομίσματος και τους πετούσαν σε ένα μπλέντερ! Ο Scott Dobroski γνωρίζει ότι οι ερωτήσεις της Google στις συνεντεύξεις της είναι πέρα από απαιτητικές και ξεπερνούν τα συνηθισμένα στάνταρ που έχουμε οι περισσότεροι στο μυαλό μας. Αξίζουν τον κόπο ωστόσο!